Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Flitspalen

Verkeerswethouder Judith Bokhove heeft met haar collega's in Den Haag, Utrecht en Amsterdam een brief gestuurd aan de ministers Grapperhaus (Justitie) en Visser (Infrastructuur) over het aantal flitspalen. De vier grote steden willen vanuit verkeersveiligheid meer palen en die lijken niet beschikbaar te zijn. Het toekennen van de flitspalen gebeurt landelijk. Volgens onder andere Bokhove worden bij dat besluit minder flitspalen aan Rotterdam toegewezen dan volgens de stad nodig zijn. Enkele jaren geleden werd bepaald dat gemeenten zelf mochten aangeven waar- en hoeveel flitspalen worden geplaatst.

Walk of Fame

Is het einde van de Walk of Fame in Rotterdam dan toch nabij? De tegels moeten opnieuw verhuizen, maar de verzameling van handafdrukken van bekende Rotterdammers en enkele wereldsterren is hard aan vervanging toe. Maar daar is geen geld voor, zegt voorzitter Emile Hilgers van de Stichting Walk of Fame. Zo dreigt de tegelparade te verdwijnen. Lee Towers, André van Duin en Nelli Cooman uit Rotterdam. Van buiten de grenzen hebben Bon Jovi, Tina Turner en Jacky Chan hun handafdruk achtergelaten

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur in onze regio 213 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er meer dan maandag, toen er 157 nieuwe besmettingen werden gemeld. Het zevendaagse gemiddelde daalde wel, van 214 naar 209 besmettingen. Bij het RIVM is de afgelopen 24 uur één overleden regiogenoot gemeld (uit Vlaardingen). Daarnaast zijn er drie personen uit de regio opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat daarbij om één persoon uit Hellevoetsluis en twee personen uit Rotterdam.

Glijbaan

Renata van Haperen en Estella van der Valk uit Krimpen aan den IJssel zijn een handtekeningenactie begonnen om de glijbaan in het speeltuintje aan de Iris te behouden. De gemeente gaat het toestel vervangen voor een kleinere glijbaan, maar volgens de actievoerders wordt het huidige speeltoestel juist heel graag gebruikt. Estella vertelt dat het speeltuintje onlangs vernieuwd is, nadat de hele wijk is opgehoogd. “De kinderen mochten zelf meedenken over de nieuwe speeltoestellen en een paar weken geleden zijn ze geplaatst.