Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief

Tentoonstelling fotograaf Mentzel in de Kunsthal

De Kunsthal in Rotterdam toont vanaf zaterdag een selectie uit het werk van Vincent Mentzel. Mentzel begon in 1970 bij NRC Handelsblad. 'Het oog van Nederland' toont zijn politieke foto's, reisfoto's en portretten. Mentzel werd bekend met zijn politieke foto's. Zijn foto van Joop den Uijl, met geheven vingertje, wordt in 1973 uitgeroepen tot World Press Photo. Hij fotografeerde o.a. in China, het Midden-Oosten, de DDR en Amerika. Doet verslag van de eerste Golfoorlog in 1991 en het studentenprotest op het plein van de Hemelse Vrede in China in 1989.

Het nut van een pindakaasvloer

Hij is 4 bij 14 meter, 2,5 centimeter hoog en er zit ruim 700 liter pindakaas in. De veelbesproken pindakaasvloer van Wim T. Schipper is vanaf morgen te zien is in het Museum Boijmans van Beuningen. Het kunstwerk dateert uit 1962 en het Rotterdamse museum kocht het. De directeur van Boijmans snapt de ophef en discussie over de vloer. Dat is precies wat ze voor ogen hebben met deze aankoop.
Hoeveel de vloer heeft gekost, is niet officieel bekend gemaakt, naar verluid zou het gaan om meer dan 100.000 euro.

Lezing Bed & Kruik in Streekmuseum

Beddenpannen, tinnen kruiken, versierde kruiken, alles wat het bed maar kan verwarmen heeft Arend de Nobel in zijn verzameling. Tijdens de lezing verteld hij alles over hoe deze bijzondere verzameling tot stand is gekomen. Zijn kruiken staan centraal op de tentoonstelling Bed en Kruik.
Bezoekers met een Rotterdampas ontvangen een ouderwets anijsblok om thuis een heerlijk warme slaapdrank mee te maken.
Aanvang: 10 Maart om 15.00 uur. Voor deze middag (incl koffie/thee) gelden de reguliere entreeprijzen.