Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdag is het bewolkt in het Rijnmondgebied met in de loop van de dag vanuit het noordwesten enkele buien. Vanochtend is het 8 graden, in de loop van de middag daalt de temperatuur naar uiteindelijk 5 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten. Vanmiddag draait de wind naar het noordwesten en wordt aan zee vrij krachtig, windkracht 5. Vanavond en vannacht volgen opklaringen en wordt het overal droog. De temperatuur daalt naar 5 graden langs de kust en 2 graden in het oosten van de regio. De wind waait zwak tot matig, maar langs de kust staat een krachtige en later harde westenwind.

Lieke

Lieke Boom (1,5) uit Krimpen aan de Lek heeft kanker. Om het meisje en haar familie te steunen, zamelen drie schippers geld in voor KiKa. Nog maar 1,5 jaar oud en dan al twee tumoren in het hoofd. De anderhalf jaar oude Lieke Boom uit Krimpen aan de Lek is ernstig ziek. Binnenvaartschippers Wim Mourik, Marco Heuvelman en Pim Kint werken samen met Lieke’s vader Martijn en wilden graag wat voor het gezin betekenen. Dus zijn de mannen een inzamelingsactie gestart voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Boete

Een horeca-exploitant in het West-Australische Perth kan rekenen op een fikse boete van omgerekend €160.000 wegens het overtreden van c-virus maatregelen. Ook loopt de uitgaansgelegenheid risico om hun drankvergunning te verliezen vanwege het illegaal feest. Nieuwszender in het land 9News zegt dat de politie op oudejaarsavond de deuren van de bar gesloten aantrof en dat ze over muren moesten klimmen om binnen te komen. 300 personen waren aanwezig op het feest die door hen van de plek werden verwijderd.

Wat gebeurde er op 4 januari

Op 4 januari 1976 is in Nederland en Vlaanderen voor het eerst een aflevering van Sesamstraat te zien. Het programma wordt gemaakt door de NOS en de BRT. Sesame Street wordt in 1969 ´geboren´ in Amerika. Miljoenen kinderen maken via dit programma kennis met enkele creaties van poppenspeler Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Oscar, Bert & Ernie, Grover, Graaf Tel en Elmo. Voor Kermit en Ernie levert Henson overigens ook zijn stem. Het kinderprogramma wordt een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen.