Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Maandag is het bewolkt in de regio en druilerig met af en toe lichte regen of motregen. Het wordt 3 graden, maar door de matig tot aan zee krachtige noordoostenwind voelt het aan alsof het vriest. Vanavond en vannacht is het bewolkt en blijft het druilerig. De temperatuur gaat nauwelijks omlaag en komt uit op 2 graden. De noordoostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig.
Dinsdag is het een bewolkte dag met soms wat lichte regen of motregen. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind wordt het maximaal 3 graden en voelt het waterkoud aan.

Autobranden

In het jaar 2020 zijn er flink meer autobranden geweest dan het jaar ervoor. In de provincie Zuid-Holland gaat het om en stijging van 13 procent. In Rotterdam hebben 243 auto's vlam gevat.
Landelijk gezien werd er bijna 5600 keer alarm geslagen voor een autobrand, een stijging van iets meer dan 6 procent. Branden als gevolg van ongevallen en autobranden op snelwegen worden niet in dat overzicht meegenomen. Om goed te vergelijken is er slechts één P2000-melding per dag per staat meegeteld.

Gerry Marsden

Het lied dat door hem wereldberoemd is geworden, schalt regelmatig door De Kuip. You'll Never Walk Alone. Op 78-jarige leeftijd is de Britse zanger Gerry Marsden overleden. "Het was een enorm aimabele man," zegt Lee Towers, die zelf de Feyenoord-versie heeft gemaakt en deze eenmaal samen zong met Marsden.
Marsden maakte onderdeel uit van Gerry and the Pacemakers dat in 1959 werd opgericht. De band pikte het nummer You'll Never Walk Alone op uit de musicalwereld en maakte het wereldberoemd.

Gevaarlijk

Een 16-jarige jongen heeft zaterdagavond zeer grote risico's genomen om uit handen te blijven van RET-controleurs. Hij rende daarbij een metrotunnel in. "Dit had hij met de dood kunnen bekopen," schrijft de politie. De jongen rende op station Marconiplein de metrotunnel in richting station Delfshaven. De politie en de medewerkers van RET besloten hier niet achteraan te rennen. Er reden op dat moment nog metro's en in de tunnel ligt een rail waar de metro stroom vandaan haalt. Hier staat 750 volt op.

Vuurwerk

Honderden vogels zijn tijdens de jaarwisseling in Rome dood uit de lucht komen vallen. Mogelijk schrokken de vogels zich letterlijk dood van het vuurwerk of vlogen ze in paniek tegen gebouwen aan door de harde knallen. Dierenrechtenorganisaties in Italië spreken van een slachtveld. Op social media gingen al snel beelden rond van een straat in de binnenstad die bezaaid is met dode vogels, het gros spreeuwen. Een automobilist filmde de vogels die over de hele straat nabij het Terministation verspreid lagen. Hij postte de video op YouTube. “Ze zijn gestorven door het vuurwerk.

Burgemeester

De Groningse burgemeester Koen Schuiling heeft op sociale media de lachers op zijn hand gekregen vanwege zijn droogkomische nieuwjaarsfilmpje. Uitgedost met grote oorwarmers en drinkend uit een 'dromer-mok' blikt de burgemeester terug op het 'geweldige jaar'. Ook roept hij op om je vooral aan de regels te houden. Hij krijgt veel waardering. "Het was enorm genieten afgelopen jaar", begint de burgemeester het filmpje met komische toon. We zien de 61-jarige burgervader met oorwarmers op in de tuin achter z'n iPad aan het werk.

Wat gebeurde er op 4 januari

Op 4 januari 1976 is in Nederland en Vlaanderen voor het eerst een aflevering van Sesamstraat te zien. Het programma wordt gemaakt door de NOS en de BRT. Sesame Street wordt in 1969 ´geboren´ in Amerika. Miljoenen kinderen maken via dit programma kennis met enkele creaties van poppenspeler Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Oscar, Bert & Ernie, Grover, Graaf Tel en Elmo. Voor Kermit en Ernie levert Henson overigens ook zijn stem. Het kinderprogramma wordt een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.