Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdag overheerst de bewolking en er valt in het zuiden wat lichte regen. Later op de dag kan er een bui overtrekken in het oosten en noordoosten. In Zeeland is de grootste kans op een beetje zon. Het wordt 4 tot 7 graden. Ook zaterdag en zondag is het veelal bewolkt. Zaterdag valt er verspreid wat regen, op zondag alleen bij de oostgrens. In de middag wordt het 7 of 8 graden. De noordwestelijke wind is zaterdag nog matig, in het Waddengebied soms krachtig, 3 tot 6 Bft, maar neemt zondag af.

Storm nadert Thaise toeristenoorden

Thailand maakt zich op voor een zware tropische storm, mogelijk de zwaarste in dertig jaar. De storm bereikt morgen de oostkust en zal zaterdag bestemmingen als Krabi en Phuket treffen. Duizenden toeristen zijn de afgelopen dagen gevlucht van de eilanden Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan. Niet iedereen wist weg te komen, want de veerdiensten zijn inmiddels uit de vaart genomen. De ANWB Alarmcentrale heeft al tientallen meldingen gekregen van Nederlanders die vastzitten in het gebied.

60 van de 90 konikpaarden verplaatsen

Een groot deel van de konikpaarden in het Oostvaardersveld, dat grenst aan natuurgebied de Oostvaardersplassen, wordt verplaatst. Zeker 60 van de 90 dieren worden verhuisd naar andere natuurgebieden in Nederland. Het beleid in het Oostvaardersveld is anders dan in het natuurgebied, omdat daar zogenoemde 'gehouden' dieren leven. Daarom is het bijvoorbeeld verplicht om ze bij te voeren als er te weinig eten is. In de Oostvaardersplassen leven enkele honderden wilde konikpaarden.