Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Ark van Noach

De kleine ark van Noach is op drift geslagen in Urk en heeft meerdere schepen verpletterd. De boot van Rotterdammer Aad Peters lag sinds eind november in de vissersplaats. Door de harde wind is de replica van de Ark van Noach richting de jachthaven gedreven. Er waren zeven mensen aan boord. Ze zijn door de KNRM in veiligheid gebracht.De omvang van de schade in de haven van Urk is nog niet bekend. De verhalenark lag een tijdlang afgemeerd in Rotterdam. De ark is gebouwd door Johan Hiuibers en sinds 2010 in handen van Aad Peters.

Vuurwerkoverlast

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast kreeg dit jaar 10 procent meer klachten binnen dan vorig jaar; 53.000 meldingen in totaal. De meesten gingen over harde knallen en vuurwerk dat buiten de toegestane tijd werd afgestoken. Een klein deel over vuurwerkschade en gevaarlijke situaties op straat. De stijging komt volgens initatiefnemer Arno Bonte doordat de verkoop een dag eerder begon wegens de Zondagssluiting. Op Oudejaarsavond waren er wel minder klachten dan vorig jaar op die dag. Dat zou komen door extra vuurwerkvrije zones en centrale vuurwerkshows.

Aanwinst

Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam toont vanaf woensdag een lugubere aanwinst: een geblokte kinderkoffer met daarin een skelet van een kat. Het zijn de botten van de kat waar kunstenares Tinkebell in 2003 haar omstreden tas van maakte. Tinkebell wurgde in 2003 haar doodzieke kat Pinkeltje en vilde het beest. Van de huid maakte ze een tas. Die is te zien in een gallery. De rest van de kat schonk ze aan het Natuurhistorisch. De tas is volgens het museum boeiend door die ophef die de tas veroorzaakte.

Wat een idee

Een groep creatieve Nieuw Zeelanders besloot met oud en nieuw het verbod op het drinken van alcohol in het openbaar te omzeilen door van zand een eigen eiland te bouwen. De politie van Coromandel kon de grap wel waarderen en liet de bouwers tijdens de jaarwisseling met rust. De groep bouwde zondagmiddag het eilandje bij laag water in de omgeving van Tairua op het Coromandel schiereiland. Toen het groot genoeg was voor een picknicktafel, plaatsten ze die er samen met een koelbox voor de drank op.

Kleine voetbalmanager

Een 14-jarige gamer uit het Ierse Cork heeft per ongeluk de bankrekening van zijn nietsvermoedende moeder geplunderd door in het Playstationspel FIFA 18 aankopen te doen. Kennelijk was de tiener er zich niet van bewust dat er betaald moest worden om extra punten te verkrijgen in het spel. De moeder reageert furieus: "We kregen nooit melding dat mijn bankkaart geactiveerd was", klinkt het in het dagblad Irish Mirror. Sony weigert alvast om het gespendeerde geld terug te geven.

Geheime recepten

Iedereen die de sci-fi klassieker 'The Matrix' gezien heeft kent ze: de groene kettingen van symbolen en tekens, die de code van The Matrix vormen, en die op elke poster van de film prijken. De die-hard fans van de populaire franchise kunnen alvast een einde maken aan hun speurwerk en wilde theorieën over de mysterieuze code: een productiemedewerker heeft in een interview met technologiewebsite CNet immers verklaard dat de Japanse tekens niets meer zijn dan recepten uit de kookboeken van zijn Japanse vrouw.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.