Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief

James Bond-achtige actie

Een man in Frankrijk heeft met een James Bond-achtige actie voorkomen dat een dief er met de geleende auto van zijn vader vandoor ging. Op het moment dat de crimineel er met de auto vandoor wilde gaan, sprong hij op het dak. Daarna volgde een wilde rit waarbij de man zich volgens lokale media met een hand vasthield aan een stang op het dak om met de andere hand met zijn mobiele telefoon de politie te bellen. Bij de rit kreeg hij uiteindelijk hulp van de politie die de dief dwong van de snelweg af te gaan. In een woonwijk kon de man worden gearresteerd.

Kreeftenstropers op Goeree-Overflakkee

De politie heeft op Goeree-Overflakkee twee kreeftenstropers in de kraag gegrepen. De stropers werden betrapt toen de agenten besloten te posten bij een geparkeerde auto. Even later kwam er een man gehuld in duikpak met een net vol kreeften uit het water. Terwijl deze druk bezig was te ontkennen dat hij iets met stropen te maken had, kwam er nog een man in duikpak boven water. Deze zich recalcitrant opstellende stroper had een net met zeven kreeften bij zich. De dieren zijn inmiddels weer teruggezet.

Italië uit Eurozone?

Clemens Fuest, voorzitter van het gerenomeerde, Duitse Ifo-instituut, zegt dat het economisch zo slecht met Italië gaat dat het land niet houdbaar is in de Eurozone. De Italiaanse welvaart stagneert al lange tijd, de levensstandaard is in Italië al sinds 2000 gelijk. Als dat niet veranderd zullen de Italianen zeggen, dat zij deze Eurozone niet meer willen. Italië zucht onder een staatsschuld van 133% van het bruto binnenlands product. Onlangs werd bekend dat de Italiaanse staat €20 miljard gaat lenen om de verzwakte bankensector te helpen, waaronder Monte dei Paschi di Siena.

Dansles

Gymnastiekvereniging OKK uit Ouderkerk start op donderdag 12 januari weer met een nieuwe serie danslessen voor 45-plussers. Iedere week wordt een gevarieerd programma aangeboden groepsdansen, koppelmixers, volksdans en linedance. Deelnemers wisselen steeds van partner en er worden veel oude hits gedraaid.

De lessen worden elke donderdag gegeven t/m 22 juni van 18.45 tot 19.45 uur in De Drie Maenen, kosten 40 euro. De eerste lessen kunnen belangstellenden - zonder enige verplichting - komen kijken.