Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief

Jaarlijkse kerstboomverbranding

De kerstboomverbranding in Krimpen aan den IJssel vindt plaats op woensdag 6 januari. Vanaf 19.30 uur gaat de hens in de berg kerstbomen op het Zwaneneiland. Kerstbomen kunnen van 13.00 tot 19.00 uur uur worden ingeleverd op het Zwaneneiland en tot 17.30 uur op het evenemententerrein bij De Tuyter. Als inwoners hun kerstboom inleveren krijgen ze een lot waarmee ze kans maken op mooie prijzen. De winnende lotnummers worden bekendgemaakt via deze kabelkrant en op de gemeentepagina in de IJssel- en Lekstreek van 13 januari 2016.

20 Russen in beeld voor MH 17

Het aantal mensen dat in beeld is voor het neerhalen van vlucht MH17 is teruggebracht tot zo'n 20 man, allemaal Russische militairen. Zij weten wie van hen in juli 2014 de Buk-raket afschoot op het toestel van Malaysia Airlines.
Dat zegt het onderzoekscollectief Bellingcat, een groep internationale burgerjournalisten die samenwerkt met de aanklagers die het strafrechtelijk onderzoek in de zaak doen. Bellingcat heeft een rapport met namen en foto's van de Russische militairen aan het Nederlandse OM gegeven.


Golf van diefstal e-bikes aangepakt

Politie en verzekeraars gaan de golf diefstallen van elektrische fietsen aanpakken. Het afgelopen jaar is opnieuw een recordaantal e-bikes gestolen, naar schatting 25.000. De politie gaat meer lokfietsen inzetten om professionele bendes fietsendieven op te sporen. Fietsenverzekeraar ENRA zegt in 2015 20 procent meer te hebben uitgekeerd na diefstal van e-bikes dan in 2014.
Verzekeraars vermoeden dat veel bikes naar Oost-Europa gaan, omdat de fietsen in Nederland goed geregistreerd zijn.


Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 4 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280