Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief

Sluiting Hollandsche IJsselkering

Op woensdag 4 januari sluit Rijkswaterstaat in verband met de hoge waterstand om circa 07.00 uur de Hollandsche IJsselkering tussen Capelle- en Krimpen aan den IJssel. De verwachting is dat de kering dicht blijft tot vrijdag 6 januari 12.00 uur. Bij sluiting van de kering verandert in de nacht de kleur van de aangelichte heftorens van blauw naar rood. Hiermee wordt de omgeving erop geattendeerd dat er sprake is van hoog water en de kering ter bescherming gesloten is.


Kat overleeft twee vergassingen

Een Amerikaanse kat heeft 2 vergassingen in een dierenasiel overleefd. De poes Andrea belandde dit najaar in een asiel. Na 30 dagen was er nog geen nieuw baasje voor haar gevonden. Men besloot daarom de kat te laten inslapen. Na de eerste poging bleek ze nog te leven. Het asiel vergaste haar daarna nog een keer. Ervan overtuigd dat het beestje echt dood was, legde men haar lichaam in een plastic zak in een koelkast. Toen medewerkers korte tijd later een kijkje namen, was Andrea weer bij bewustzijn. ''Ze is een taaie, ze wil absoluut leven'', aldus haar nieuw gevonden baasje.

Kostbare viool op rommelmarkt

Een man in Arnhem heeft een goede koop gedaan op de rommelmarkt in Den Bosch: hij kocht voor 50 euro een viool die mogelijk 1,5 ton euro waard is. De man, Adolf Weis Mirando, is leider en pianist van het orkest Tata Mirando, en is zelf violen-bouwer. Op de markt kocht hij de viool van een vrouw die verschillende violen verkocht uit de collectie van haar overleden man. Bij de viool was een echtheidscertificaat bijgevoegd. "De viool, een Giuseppe Guadagnini, stamt uit 1801. Mirando denkt dat het instrument 75.000 euro tot 1,5 ton waard is.
Dak kerkgebouw waait weg

De storm die dinsdag heeft geteisterd heeft voor veel schade gezorgd aan het pand van de Molukse kerkgemeenschap aan de Patrijzenstraat. Tijdens de storm vloog het dak van de kerk af en bedekte het de hele straat met brokstukken. De brandweer kwam ter plaatse om hulp te verlenen. Tijdens het incident bevonden zich mensen in het pand. Zij zijn met de schrik vrijgekomen. Bij de hulpdien-sten was er eerst vrees dat er asbest in het dak zat, onderzoek toont aan dat er geen asbest is vrijgekomen. Hoe groot de schade is, is onbekend.


Drinkwater

Inwoners van de Krimpenerwaard hebben de komende dagen te maken met drinkwater van een andere samenstelling. Drinkwaterbedrijf Oasen meldt op haar website dat dit komt door een lekgeraakte transportleiding nabij het zuiveringsstation in Krimpen aan de Lek. Hierdoor komt tijdelijk 1/3 van het wateraanbod uit Schoonhoven. Dit water is, in tegenstelling tot het water dat normaliter uit het zuiveringsstation uit Krimpen aan de Lek komt, wel onthard. Oasen verwacht 13 januari klaar te zijn met de reparatie.