Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief

Coen Moulijn overleden

Coen Moulijn is aan de gevolgen van een herseninfarct overleden. Feijenoord's legendaarische linksbuiten was 73 jaar. De kleione dribbelaar kwam in de periode 1955 - 1972 487 keer uit voor Feijenoord. Hij won mt de club vijf landstitels en in 1970 de Europacup I en de Wereldbeker. Moulijn kwam 38 keer uit voor het Nederlands Elftal. Hij was de schrik van iedere verdediger en was de publiekslieveling van Rotterdam. In 2009 werd op het plein van De Kuip nog een levensgroot bronzen beeld van hem onthuld.

De Belgische formatie

In de Belgische kabinetsformatie moet woensdag blijken of de zeven betrokken partijen mogelijkheden zien om weer te gaan praten. De koninklijke bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft maandagavond een geheime onderhandelingsnota aan de partijleider gegeven. Hij heeft een plan gemaakt voor verdere opsplitsing van Belgie. Volgens dit plan worden veel bevoegdheden en overheidsinkomsten overgeheveld van de federale regering naar de gewesten Vlaanderen en Wallonie. De formatie duurt nu al zeven maanden.

Koptische kerken extra beveiligd

Nederlandse Koptisch-Orthodoxe kerken staan op een lijst van mogelijke doelwitten voor aanslagen. De Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding zegt dat alle koptisch-orthodoxe kerken in de gaten worden gehouden. De lijst staat op een islamitische site. De pastoor van de koptische kerk in Amsterdam heeft in verband met de kerstviering van aanstaande donderdag om extra beveiliging gevraagd. Bij een aanslag in Alexandrie (Egypte) op een koptisch-orthodoxe kerk kwamen 21 mensen om.

Nieuwjaarsbijeenkomst

De Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Krimpen aan den IJssel wordt gehouden op dinsdag 4 januari in het raadhuis. Deze bijeenkomst is elk jaar weer een bijzondere ontmoeting met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, individuele burgers en het gemeentebestuur. Om ongeveer 20.15 uur spreekt burgemeester Lennie Huizer de Nieuwjaarsrede uit en wordt de Guldemont-oorkonde 2010 uitgereikt aan de Krimpenaar van het jaar 2010. Uitzending via de LOK-radio en TV, kanaal kabelkrant.

Geen pakettje in trein Barneveld

In de trein die gisteren op last van de politie werd stilgezet is geen verdacht pakketje gevonden. Een vrouw in de trein had de politie gebeld over een man die zich verdacht gedroeg.De zoekactie naar het pakketje werd kort na middernacht gestaakt.
De politie haalde even ten noorden van Barneveld alle 300 passagiers uit de trein. Daarna werd cde trein op een zijspoor gezet. De politie doorzoht de trein urenlang. Drie boerderijen langs het spoor werden ontruimd. Op het traject reden enkele uren geen treinen.