Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief

Nieuwjaarsrede via de LOK

Maandag 4 januari van 19.30 tot 21.30 uur wordt de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeentebestuur gehouden in het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.
Om ongeveer 20.15 uur spreekt burgemeester Ries Jansen de Nieuwjaarsrede uit en wordt de Guldemont-oorkonde 2009 uitgereikt aan de Krimpenaar van het jaar.
De Lokale Omroep Krimpen zal deze toespraak vanaf 20.15 uur rechtstreeks via de radio uitzenden. Ook zullen er TV-beelden worden uitgezonden (zie volgend bericht).

Politie blijft in wijk Culemborg

Politie en ME zijn nog steeds in de Culemborgse wijk Terweijde aanwezig. Zondagavond werden er weer ruiten ingegooid. Daarbij raakten een paar mensen gewond. De nacht verliep weer rustig. Burgemeester Van Schelven noemt het gedrag van enkele lieden in de wijk "totaal niet tolereerbaar".
In Culemborg zijn al maanden spanningen tussen Marokkaanse en Molukse bewoners die op nieuwjaarsdag tot uitbarsting kwamen toen een auto met Marokkanen inreed op een auto met Molukkers.

Proeven is koopen

Dit is een van de vele tentoonstellingen die nu in museum Boymans van Beuningen lopen. Met ca 300 werken geeft het museum deze winter een overzicht van het oevre van Jac. Jongert. Tussen 1905 en 1940 was hij een veelgevraagd ontwerper van reclames. De ontwerpen die hij maakte voor Van Nelle beslaan de helft van de tentoonstelling. Vele ouderen zullen zich deze nog herinneren, zoals koffie en theereclames en vooral die van tabak zoals een pakje shag voor 6 centen. Een feest der herkenning.