Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Onderzoek RIVM

Het RIVM begint woensdag met een onderzoek naar giftige stoffen in moestuinen in Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht om uit te zoeken of mensen in de omgeving van het Dordtse bedrijf Chemours veilig uit eigen tuin kunnen eten. Uit eerder onderzoek naar PFOA en GenX in gras en bladeren bleek dat de stoffen er inderdaad op zaten. Een onderzoeker van de VU raadde het eten uit moestuin toen af. Die conclusie vindt het RIVM voorbarig. Er is alleen vastgesteld dat de stof op het groen zat, niet erin.

Naast de baan

Op Rotterdam The Hague Airport is dinsdag een zakentoestel naast de baan geraakt. De vier passagiers van het vliegtuigje bleven ongedeerd. Het voorval gebeurde tijdens het opstijgen. De tweemotorige Piper Seneca had verder geen schade. Het toestel is weggesleept naar een veilige plek en de baan werd kort daarna vrijgegeven. Twee vluchten die zouden landen op Rotterdam The Hague Airport moesten uitwijken naar een ander vliegveld. De vluchten kwamen uit Split en Ibiza. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.

Duur Retourtje Italie

De door de NS afgekeurde Fyra-treinen worden gekocht door Trenitalia, meldt het AD. De Italiaanse vervoerder koopt 17 van de 19 treinen voor een bedrag dat een fractie zou zijn van het door de NS oorspronkelijk betaalde bedrag. De treinen worden naar verluidt de komende maanden aangepast voor het spoor in Italië. Het AD heeft gehoord van bronnen bij bouwer AnsaldoBreda dat de deal rond is. De Fyra-treinen zouden gaan rijden als hoge-snelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel.Na de introductie in 2012 waren er grote problemen.

Eierschandaal

In Italië is een partij ernstig vergiftigde eieren ontdekt, afkomstig uit Roemenië. De 11.000 eieren bevatten per kilo 1,20 milligram fipronil, de hoogst gemeten waarde tot nu toe. De vondst maakt duidelijk dat fipronil niet alleen als bestrijdingsmiddel is gebruikt door het Nederlandse bedrijf Chickfriend, maar ook door andere bedrijven in Europa. Chickfriend heeft geen Oost-Europese stallen behandeld. De afgelopen dagen kreeg de Europese toezichthouder tientallen meldingen over eieren met fipronil.

Storm Harvey

De storm Harvey is in de Golf van Mexico afgezwakt tot een tropische depressie, maar er blijft een groot risico op nieuwe overstromingen. Harvey bevindt zich nu op de grens van de staten Texas en Louisiana. Gouverneur Greg Abbott van Texas zegt dat het ergste nog niet voorbij is omdat er meer regen is voorspeld. Door Harvey zijn inmiddels 31 mensen om het leven gekomen. Meer dan 30.000 Texanen zijn beland in de opvang. Er is een grote hulpoperatie in gang gezet; duizenden reservisten zijn opgeroepen.

Klopjacht op nonnen

De Amerikaanse FBI is op zoek naar twee vrouwen die maandag een bank probeerden te overvallen in Tannersville, Pennsylvania. Opmerkelijk: ze deden dat gekleed als nonnen. De twee dames stormden rond de middag een filiaal van Citizens Bank binnen. Volgens de politie leek een van hen een zwart pistool bij zich te hebben en eiste ze geld van de bankbediende, terwijl de andere de deur in de gaten hield. Ze moesten er uiteindelijk vandoor met lege handen en de politie is nu een klopjacht op hen begonnen.

Eet smakelijk

Een mama uit het Australische Sydney heeft haar kinderen zonder het te beseffen hondenbrokken meegegeven naar school. Ze kocht een zak ‘Scooby Snacks’, maar wist niet dat de versnapering eigenlijk voor dieren bedoeld was.
Tania Toomey had een zak ‘Scooby Snacks’ koekjes in de lokale supermarkt gekocht, maar wist helemaal niet dat die koekjes voor honden zijn bedoeld. Op de voorkant van de zak staat wel ‘enkel dierenvoeding’ gedrukt, maar die letters waren klaarblijkelijk niet duidelijk genoeg.

Vrijwilligers gezocht voor hospice

Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.