Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Geen treinen

In bijna heel Nederland rijden dinsdag geen treinen van de NS door een staking van het personeel. Alleen op het traject tussen Amsterdam Centraal en Schiphol rijden treinen. Ook de Eurostar en de Thalys blijven rijden. Het treinverkeer zou eerst alleen in het midden van het land platliggen. Maar de NS zegt dat de impact van de geplande actiedag in Midden-Nederland zo groot is dat er ook in de rest van het land geen NS-treinen rijden. Volgens de huidige planning gaan er nog vier keer per uur treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal.

Verkeersruzie

Drie inzittenden van een auto zijn aangehouden na een verkeersruzie maandagavond op de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel. Een bestuurder van een tweede auto is ook aangehouden, nadat hij was ingereden op de auto van de drie mannen. De ruzie ontstond vermoedelijk al op de Algeraweg in Capelle aan den IJssel. Een medeweggebruiker zag dit gebeuren en hield het overige verkeer tegen. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een derde auto wiens zijspiegel werd vernield. Deze auto was niet betrokken bij de achtervolging.

Open Tuinendag

Roel van Dalen (IJsseldijk 412) en zijn vrouw Anne-Miek Bibbe behoren tot de tientallen Krimpenaren die meedoen aan Open Tuinendag op zaterdag 3 september. “Voor ons is dit de tweede keer dat we deelnemen”, vertelt Roel van Dalen, terwijl zijn echtgenote een heerlijk stukje taart -met vijgen uit eigen tuin- serveert. “Ons ‘debuut’ destijds beviel uitstekend. Het was leuk om zoveel enthousiaste mensen te mogen begroeten.” De tuin biedt tal van smakelijkheden zoals morellen, appels, peren, courgettes, tomaten, aalbessen en vijgen. En dat allemaal in een dichtbevolkt Oud-Krimpen.

Minder bussen

De buslijnen 97 en 98 in Krimpen aan den IJssel rijden momenteel in de spitsuren vijf keer in plaats van zes keer van en naar metrostation Capelsebrug. Tussen de spitsuren is dit drie keer in plaats van vier keer. De RET geeft aan dat zij door personeelstekorten niet volledig kan opschalen van de zomerdienstregeling naar de normale dienstregeling. “Dit komt vooral door ziekteverzuim, inhaalzorg, beperkte instroom van nieuw personeel en wettelijk verlof. De introductie van een nieuwe pensioenregeling speelt ook een rol.”

Zelfplukdagen

Boomgaard De Lekbongerd houdt woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 september ‘zelfplukdagen’. Belangstellenden zijn dan welkom om de boomgaard aan de Lekdijk West 85 in te trekken en de rode plukzakken te vullen met vers fruit. Na of tijdens het plukken is iedereen welkom om een kop koffie of een appel-perensapje met een stuk appelplaatcake te nuttigen op een van de bankjes in de boomgaard.”
De plukdagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Het advies is om oude schoenen of laarzen aan te trekken.

Recordhoogte WOZ-waarde

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in het afgelopen jaar fors gestegen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van een woning op 315.000 euro ligt. Dat is 8,6% meer dan in 2021, toen waren de WOZ-waardes ook al flink gestegen. WOZ staat voor ‘Waardering Onroerende Zaken’ en waardeert de waarde van woningen of ander onroerend goed. De WOZ-waarde van een woning bepaalt hoeveel belasting je als eigenaar moet betalen. Van de vier grootste steden steeg de WOZ-waarde in Rotterdam het sterkst. Daar nam de WOZ-waarde met 11,4% toe.

Werkzaamheden N210

Deze week zal de N210 doordeweeks ’s nachts worden afgesloten voor wegwerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met meer reistijd. De werkzaamheden duren vanaf maandagavond 29 augustus tot zaterdagochtend 3 september. Tussen 19.00 en 06.00 uur zal de weg in beide richtingen dicht gaan om de rotonde Carpe Diem (hm 1.0) te asfalteren. Ook zal tegelijk vanaf de Grote Kruising de weg richting de Carpe Diem-rotonde een nieuwe deklaag krijgen.Het verkeer wordt omgeleid, terwijl overdag het verkeer over het gefreesde wegoppervlak kan rijden.

Nieuwe verkeersbrigadiers

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan, en dus moet je ook nieuwe verkeersbrigadiers hebben. Althans dat is een concept wat al jaren wordt georganiseerd door de Admiraal de Ruyterschool in Krimpen aan den IJssel. Zij zorgen er tijdens het naar school gaan voor, dat de kinderen veilig kunnen oversteken. Gehuld in een oranje jas en een stopbord zijn ze onder begeleiding van verkeersagent Rob Koster de straat op gegaan. Daar hebben ze de theorie in praktijk gebracht en examen gedaan. Niet stoppen voor zo'n brigadier kan u € 390 kosten.

Revalidatie-afdeling IJsselland

In het IJsselland Ziekenhuis wordt gewerkt aan een nieuwe revalidatie-afdeling. Naar verwachting zal de afdeling eind 2022 openen. Op de revalidatie-afdeling zijn straks 36 bedden beschikbaar voor cliënten die moeten revalideren en voor kortdurend verblijf van cliënten. Op de nieuwe moderne afdeling kunnen cliënten in een aangename omgeving met alle benodigde zorg en behandeling werken aan hun herstel en terugkeer naar huis. Comfort en de beleving van de cliënten van Lelie zorggroep staan centraal.

Proeverij Haastrecht

Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie van Proeverij Haastrecht besloten om het evenement ook dit jaar op het Concordiaterrein te laten plaatsvinden. De deelnemende restaurants werden in 2021 verrast door meer dan 1.000 bezoekers en zullen nu extra inkopen. De Proeverij wordt gehouden op zaterdag 10 september en begint om 17.00 uur. Het muziekprogramma van de avond is bijna rond. Een startende Haastrechtse zangeres, die vorig jaar spontaan al een paar nummers zong, is in ieder geval weer van de partij, meldt de organisatie.