Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

In het westen en noorden regent het woensdag af en toe flink, soms met onweer. De buien houden een groot deel van de dag aan waardoor op enkele plaatsen meer dan 50 mm kan vallen. In het oosten en zuidoosten schijnt soms de zon en valt slechts een enkele bui. In de regen is het 18 graden, in het zuidoosten wordt het 25 tot 28 graden. Woensdagavond en in de nacht vallen overal buien. Donderdag overdag wordt het geleidelijk beter weer. 's Middags is het vaker droog en schijnt soms de zon. Met 19 graden is het dan overal fris.

Minder wasmiddel nodig dankzij zacht water

Drinkwaterbedrijf Oasen, de waterschappen Rijnland en Schieland en de Krimpenerwaard starten eind augustus de publiekscampagne ‘Was op Maat’. De campagne wil inwoners van het verzorgingsgebied van Oasen boven de rivier de Lek bewust maken van de voordelen van zacht water en hen overtuigen hun doseringsgedrag van wasmiddel aan te passen. Slimmer doseren wordt nog makkelijker dankzij de ‘Wasmaatjes’ die op 22 september bij acht PLUS supermarkten in de regio worden uitgedeeld. 

Brocantemarkt in tuin Streekmuseum

Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer decor voor tal van activiteiten zo als een Brocantemarkt, waar de bezoekers oude en vintage spulletjes kunnen kopen. Er zijn demonstraties te zien van oude ambachten, o.a. van de touwbaan. Ook zal er een optreden verzorgd worden door het  Koperensemble van Muziekvereniging Concordia, om 13.00 uur. Voor het authentieke boekhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden.

OM: aanslag op spelersbus is 28x poging tot moord

De man die wordt verdacht van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund, is aangeklaagd voor 28 gevallen van poging tot moord. In de bus zaten 28 mensen: de complete selectie van Dortmund, trainer Thomas Tuchel en de rest van de staf. Speler Marc Bartra raakte gewond, evenals een politieman die op een motor bij de bus reed. De aanslag op de bus van de Duitse voetbalploeg was op 11 april, zo'n anderhalf uur voor de aftrap van het Champions League-duel tegen AS Monaco.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.