Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Geluidswal met zonnepanelen geopend

Wedhouder Pex Langenberg van Rotterdam heeft maandagmiddag de eerste fase van het zonnepark langs de snelweg A20 geopend. Van de in totaal tweeduizend panelen die het project omvat, zijn er tot nu toe tweehonderd geïnstalleerd. Mensen in Terbregge, Hillegersberg, Prins Aleander en Ommoord konden panelen kopen voor 375 euro per stuk. Ze nemen deel aan een coöperatie die 25 jaar actief blijft, gelijk aan de levensduur van de zonnepanelen. De deelnemers hebben vanaf nu een lagere stroomrekening. Als alles meezit, is hun investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Erasmusbrug drie nachten afgesloten

De Erasmusbrug is nog twee nachten in beide richtingen afgesloten. De gemeente voert onderhoud uit aan het wegdek en de riolering. De brug is afgesloten tussen 22.00 en 06.00 uur. Via gele borden wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden moeten donderdagochtend vroeg klaar zijn.
Deze week bestaat de brug precies twintig jaar. TV Rijnmond besteedt vier afleveringen van het programma 7 minnuten om stil te staan bij de geschiedenis, de bouw en de betekenis van de bijzondere oeververbinding.

Nieuw licht op Willemsbrug

Het eerste deel van de nieuwe verlichting van de Willemsbrug in Rotterdam wordt dinsdagavond in gebruik genomen. De onderkant van de pylonen en de betonnen sokkels moeten dan worden uitgelicht met ledverlichting. De rest van het lichtontwerp, waarbij ook de bovenkant van de pylonen en de zijkant van de brug rood worden aangelicht wordt eind 2017 opgeleverd. Dan is ook het grootonderhoud, dat begin volgend jaar begint, afgerond. De brug is 35 jaar oud en wordt rood geschilderd, de oorspronkelijke kleur.

Koning opent Erasmus Experience

Op 28 september zal koning Willem-Alexander de Erasmus Experience openen. Een permanente tentoonstelling in de Rotterdamse bibliotheek die de wereld door de ogen van de Nederlandse humanist Desiderius Erasmus laat zien. De bibliotheek beheert de grootste collectie ter wereld van boeken en brieven van, door en over Erasmus. Circa vijfduizend van deze werken vormen de basis voor de interactieve en permanente expositie. De Erasmus Experience is één van de stappen richting een nieuwe bibliotheek, waar ontwikkeling, ontmoeting, ontspanning en ontdekking centraal staan.

Leegloop bij KNVB

Na Advocaat en Van Nistelrooy, stapt nu ook Van Basten, assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, op. Hij gaat naar de FIFA, waar hij een voetbaltechnische functie gaat vervullen.
Hij heeft met bondscoach Danny Blind afgesproken dat hij tot uiterlijk 13 november (Luxemburg-Nederland) aanblijft als assistent. Tenzij er eerder een opvolger is gevonden.

Eerder trad directeur Bert van Oostveen af, die alle beslissingen bij Oranje nam die tot de uitschakeling voor het EK 2016 leidden.

Banken nu gekraakt met semtex

Volgens De Telegraaf maken politie en banken zich ernstige zorgen over een nieuwe trend bij plofkraken. Criminelen kiezen bijna standaard voor zeer zware explosieven in plaats van gas om geldautomaten te kraken. Na een vrijwel 'plofkraakloze' tweede helft van 2015, is er weer een hausse aan explosies in Nederland. Vrijwel wekelijks is het raak. Bij berovingen van banken in Doetinchem, Enschede en Reusel werden hele gevels van banken verwoest.
De kraken leveren wel degelijk geld op. Soms bijna twee ton.

Programma PVV verrast eigen fractie

Geert Wilders heeft zijn eigen PVV-fractie overvallen met de publicatie van het verkiezingsprogramma. De fractieleden kregen het programma per mail toegestuurd, ongeveer een uur voordat het op Facebook zou worden gepubliceerd. Het was niet de bedoeling om commentaar te leveren.

Volgens politiek commentator Frits Wester is de manier waarop Wilders zijn fractie overvalt, geen verrassing. "Zo trok hij in 2010 zonder overleg de gedoogsteun in aan kabinet Rutte 1".

Het weggooien van voedsel

Dit weekend werden wij opgeschrikt door het bericht, dat er in dit welvarende land per persoon jaarlijks meer dan 140 kilo voedsel wordt weggegooid. We zouden te veel kopen, te veel koken en te weinig eten. Natuurlijk worden restaurants, ziekenhuizen en allerlei instellingen in dit onderzoek meegenomen, maar het is wel een heleboel voedsel waar we over praten. Het betekent, dat ik als alleenstaande maandelijks zo'n twee kilo eten in de vuilnisbak deponeer. Ik gooi heus wel eens wat weg, maar dat haal ik niet. Trouwens ik ben grootgebracht met de herinnering aan de hongerwinter.

Kabeltaks is goudmijn

De 'onzichtbare' belastring die betaald wordt voor kabels en leidingen in de grond, is in de gemeente Noordwijkerhout opgelopen tot 86 euro per huishouden. Daarmee is deze Zuid-Hollandse gemeente koploper. In veel andere gemeenten gaat deze belasting al snel om enkele tientjes per jaar per huis. Dat blijkt uit het onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. het gaat om een bijzondere belasting die door 148 gemeenten wordt opgelegd; andere gemeenten (61%) heffen de belasting niet.

Na Duitse ook Franse kritiek TTIP

Frankrijk wil met de onderhandelingen over het Europees-Amerikaanse vrijhandelsverdrag TTIP stoppen. De Franse staatssecretaris Fekl ziet onvoldoende politieke steun voor het verdrag. "De Amerikanen geven alleen maar kruimels. Op deze manier onderhandel je niet met bondgenoten."

Frankrijk is het tweede land dat het niet meer ziet zitten met de onderhandelingen. Vorige week liet de Duitse minister van handel, Gabriel, al weten, dat hij weinig brood zag in een dergelijk verdrag.

Italië redt recordaantal migranten

In de straat van Sicilië zijn volgens de Italiaanse kustwacht maandag 6500 bootvluchtelingen uit het water gered. Dat gebeurde bij 40 verschillende reddingsoperaties. Volgens Italiaanse media is dit een record. Nog nooit werden op één dag zo veel mensen van zee gehaald. De afgelopen vier dagen zijn er in totaal 10.000 migranten tussen Libië en Italië uit zee gehaald.
Momenteel proberen veel migranten Italië te bereiken vanuit Egypte. Deze route is langer en gevaarlijker.

Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 5 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280.