Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Ongeluk met parachutist in Rhoon

Een parachutist is zaterdagmiddag beroerd terecht gekomen bij een landing in Rhoon. De 41-jarige man uit Numansdorp vloog op tegen een persoon die bij de Essendijk op de grond stond. De parachutist kwam daarna hard neer. Volgens de politie heeft de toeschouwer, een 42-jarige Delftenaar, geen letsel opgelopen. De parachutist klaagde over pijn in zijn rug, en is daarom voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij is volgens de politie aanspreekbaar en kan zijn benen bewegen. Het ongeluk gebeurde op een plek waar parachutisten vaker landen

Mogelijk zondag tropisch warm

In grote delen van het land kan het zondag een tropische dag worden. MeteoGroup verwacht tropische temperaturen in het zuidoosten en oosten van het land. Het kwik kan die dag oplopen naar 30 tot 32 graden in Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel. Zondag is de laatste zondag van de meteorologische zomer. Als de temperatuur dan inderdaad boven de 30 graden uitkomt, wordt dat voor het Limburgse Arcen de veertiende tropische dag van deze zomer. Landelijk blijft het aantal tropische dagen op vijf staan.

Verkeersregelaar aangereden en bedreigd

Een verkeersregelaar is zaterdagmiddag tijdens een braderie in het centrum van Vleuten aangereden en bedreigd. De man werd belaagd door een automobilist, die de aanwijzingen van de verkeersregelaar niet wilde opvolgen. De bestuurder wilde ondanks een braderie naar de plaatselijke Dorpsstraat rijden. Hij reed vervolgens tegen de verkeersregelaar aan en bedreigde hem. De verkeersregelaar schrok zodanig, dat hij de automobilist toch doorgang verleende. Agenten hielden daarna de verdachte aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Enorme oesterschelp gevonden in België

Toeristen hebben in het Belgische natuurgebied het Zwin de schelp van mogelijk de grootste oester ooit gevonden.
De schelp van de Japanse oester is 38 centimeter lang, 2,5 centimeter groter dan het huidige wereldrecord. Een gezin uit Luxemburg trof de schelp aan op het strand van Knokke-Heist. Terwijl het wachten is op de officiële bevestiging van het Guinness World Records boek, kan de oester vanaf 1 september worden bekeken in het Navigo-Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke.

Het NUT

Afgelopen weekend is in Krimpen huis aan huis het programma van het NUT bezorgd. Het is weer een aanbod van cursussen en lezingen waar waarschijnlijk voor iedere Krimpenaar wel iets bij zit. Het verschil met andere jaren is, dat er dit jaar geen inschrijfavond wordt gehouden. Voor veel docenten kwam dat niet uit en het merendeel van de cursisten schrijft tegenwoordig in via de computer. Natuurlijk kunt u het op de ouderwetse manier doen door een kaart uit het krantje in te vullen en af te leveren bij het kantoortje in De Tuyter. Daar zijn ook de krantjes verkrijgbaar.

Tuinconcert op Open Monumentendag

Zaterdagmiddag 12 september speelt muziekvereniging Concordia tijdens Open Monumentendag een tuinconcert in het Streekmuseum. Het jeugdorkest van Concordia zal het concert om 12.30 uur openen, gevolgd door het fanfareorkest om 13.00 uur. De Melody and Percussion Band zal van 14.30 uur tot 16.00 uur de tuin van het Streekmuseum vullen met muziek. Zij spelen voor het eerst in de door Rabobank gesponsorde nieuwe kleding. Voorafgaan aan het concert zal directeur Martijn Spijk van Rabobank de nieuwe kleding ceremonieel overhandigen.