Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Verstappen in Formule 1-auto over Erasmusbrug

Naast voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen is de grote publiekstrekker van de VKV Cityracing dit weekend zonder twijfel Max Verstappen. Het 16-jarige talent is komend seizoen de jongste debutant in de Formule 1 ooit. In aanloop naar de race van zondag gaf hij vrijdagmiddag de pers een voorproefje op de Erasmusbrug. Deze maand werd bekend dat de zoon van oud-coureur Jos Verstappen gaat rijden voor Scuderia Toro Rosso. Het satellietteam van het grote Red Bull. En sindsdien gaat het hard met de tiener.

"Het asfalt van Rotterdam bevalt prima", vertelt Max Verstappen. "Het kleine stukje van de Kop van Zuid naar de Erasmusbrug was hobbelig, maar het ging aardig."

Hamer wordt eerste vrouwelijke voorzitter SER

Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA) uit Maassluis wordt de nieuwe voorzitter van de SER, een belangrijk adviesorgaan van de overheid. In de SER overleggen werkgevers en werknemers. De adviezen van de raad wegen daardoor erg zwaar. Ze is de eerste vrouw die de SER gaat leiden. Ook is het de eerste keer in 15 jaar tijd dat iemand met een politieke achtergrond aan het hoofd staat van de adviesraad. Toen was Klaas de Vries (PvdA) voorzitter van de SER.

'Unieke' karaf ontdekt

Een zeldzame karaf uit het begin van de twintigste eeuw is opgedoken op Marktplaats.nl. Dat meldde het Nationaal Glasmuseum in Leerdam, dat de sierfles op de kop heeft getikt. De karaf was te koop aangeboden door een vrouw, die de fles ooit voor 5 euro had gekocht. Ze kreeg zoveel reacties op de advertentie, ''Ze was overweldigd omdat ze zoveel berichten kreeg. Toen heeft ze mij gemaild'', vertelde de curator vrijdag. Een door het museum ingeschakelde expert stelde daarop vast dat de karaf, in 1930 ontworpen door A.D. Copier, zo'n 1500 euro waard is.