Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

'Vissen in VS dood'

Vissterfte in de Amerikaanse staat Kentucky is waarschijnlijk het gevolg van vloeistoffen die zijn gebruikt bij 'fracking'. Dat is de boortechniek waarmee schaliegas wordt gewonnen. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst USGS donderdag verklaard na onderzoek. Volgens de USGS zijn de vloeistoffen hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de "wijdverspreide" dood van onder meer vissen in het riviertje Acorn Fork in het zuidoosten van Kentucky. In dat watertje leeft een zeldzame soort karper, die in kleine, tamelijk geïsoleerde groepen leeft.

Lezing over verzetsman

Op 5 september lezing in Streekmuseum Krimpenerwaard, aanvang 15.00 uur. Tarief: 4 euro, 65plus: 2,50 euro. De entree is inclusief koffie/thee en lekkers. Donateurs gratis. George den Boon, geboren en getogen in Lekkerkerk, was een van de achttien gefusilleerde verzetstrijders, geëerd in “De Achttien Doden” van Jan Campert. Het verhaal wordt verteld door zijn zus Tonny den Boon en door Peter de Knegt, die alles heeft opgeschreven. Aanmelden via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of 0180-514866.

Bernhard heeft lymfeklierkanker

Prins Bij prins Bernhard jr. is onlangs een vorm van lymfklierkanker vastgesteld.
Volgens de RVD lijdt de 43-jarige prins aan non-Hodgkinlymfoom. De ziekte, die nog nader wordt onderzocht, zal voorlopig het dagelijks functioneren van de prins belemmeren, aldus de dienst.
Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, wordt al enige jaren behandeld voor de ziekte van Crohn. In 2008 werd de prins geopereerd aan een goedaardige vernauwing van zijn darm.

Belastingenverdragen

De belastingverdragen die Nederland heeft afgesloten hebben tot een flinke toename van de directe buitenlandse investeringen geleid. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). Gemiddeld verhoogt een nieuw belastingverdrag die investeringen met 20 procent. De investeringsstromen zijn zo hoog omdat ons land ''een spilfunctie'' vervuld in een netwerk van belastingverdragen. Volgens het CPB is ons land geen belastingparadijs, maar een ''doorsluisland ten gunste van de belastingplanning van multinationale ondernemingen''.

ELFJES-wedstrijd

Thema Alfabetiseringsweek 2013 is "Boek je toekomst". De Bibliotheek en de gemeente Capelle organiseren een Elfjes-wedstrijd. Een Elfje is een gedichtje met 11 woorden, verdeeld over 5 regels. Meedoen kan tot donderdag 8 september. Mail de Elfjes naar: leesenschrijf@bibliotheekaandenijssel.nl o.v.v. uw gegevens. De prijsuitreiking is op woensdag 18 september om 19.30 uur in Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39, Capelle.
Informatie 010-45032244 of m.post@bibliotheekaandenijssel.nl.

Is tekenen en schilderen je passie?

Dan is de Teken- en Schilderclub misschien iets voor jou. De club gaat 20 september van start en is voor mensen die het gezellig vinden samen te schilderen, over kunst te praten, te exposeren en musea te bezoeken. De schilderclub komt 2x per maand bij elkaar op vrijdag van 10.30 tot 16.00 uur. 's Morgens is er een gevarieerd studieprogramma, 's middags is er een open atelier. Een gediplomeerd tekendocente en kunstschilder is voor begeleiding aanwezig. Kosten 125 euro per half jaar. Meer informatie: www.schilderen.weijtenburg.nl. Aanmelden 06-39676710 of schilderen@weijtenburg.nl.