Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vijftien mensen onwel

Tjdens een feestje in een woning in Capelle aan den IJssel zijn zaterdagavond vijftien mensen onwel geraakt. Het ging volgens de brandweer om volwassenen en kinderen. Na het uitblazen van kaarsjes klaagden sommige van de in totaal dertig mensen in de woning over prikkelende ogen en benauwdheid. Meerdere ambulances en de traumahelikopter werden naar de flat in de straat Hollandsch Diep gestuurd. De brandweer is aan de slag gegaan om de oorzaak te achterhalen. Metingen en onderzoek hebben geen oorzaak opgeleverd.

Man krijgt verloren portemonnee na 23 jaar terug

Een man heeft zijn verloren portemonnee na 23 jaar teruggekregen. De portefeuille is afgelopen week door een onbekende persoon achtergelaten bij zijn ouderlijk huis in Heemskerk.
Alle pasjes zaten nog in de portemonnee, meldt NH Nieuws ​zaterdag. Volgens de lokale omroep verloor de man het voorwerp in 1995, waarna hij aangifte deed bij de politie.
De dochter van de man, die op bezoek was bij haar grootouders, vond de portemonnee op de stoep van de Heemskerkse woning

De cursussen van het NUT

Als het goed is, heeft u allen het blauw-witte NUT-boekje in de bus gehad. We willen de aandacht vestigen op twee cursussen waar nog plaats is, namelijk "Brei blij en haak aan" (8 lessen) vanaf 14 november op woensdagavond van 20.00 ot 22.00 uur. Kosten €40,00. Het is bedoeling om niet alleen iets te leren, maar ook gezellig de avond te passeren. Dat geldt niet voor "Italiaans voor beginners" op maandagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur en het begint op 1 oktober. Dat is meer werken. Maar leuk om op vakantie in Italië iedereen te verstaan en ook nog iets terug te kunnen zeggen. Huiswerk circa 2 uur per week.

Erdogan bezoekt Duitsland 1/3

President Erdogan van Turkije brengt een staatsbezoek aan Duitsland. Of hij het er nu zo leuk vindt, is de vraag. Bondspresident Steinmeier heeft tijdens het staatsbanket in Berlijn scherpe kritiek geuit op allerlei misstanden in Turkije. Steinmeier veroordeelde de vervolging van lieden die zich kritisch uitlieten over de Turkse regering. Erdogan wierp deze aantijgingen woedend van zich en vroeg om respect voor de Turkse justitie en wilde dat Duitsland de Turkse journalist Dündar uitleverde. In een woedende rede beweerde hij dat er 'honderden, duizenden' terroristen vrij in Duitsland rondlopen.

Erdogan bezoekt Duitsland 2/3

Vandaag, zaterdag heeft Erdogan een ontmoeting met Bondskanzelier Merkel gehad. Zij hebben samen ontbeten. Over de inhoud van het gesprek is niets bekend gemaakt. Vanmiddag vliegt hij naar Keulen waar hij de nieuwe Ditib Centrale Moskee officieel zal openen. Dit peperdure gebedshuis is door Turkije betaald.
Vooraanstaande Duitse politici zullen de plechtigheid niet bijwonen. Er is een groot aantal politiemensen aanwezig, want men vreest ongeregeldheden, daar er meerdere demonstraties gepland zijn.