Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Maandag is er veel bewolking met soms wat zon en valt er een enkele bui. Eind van de middag begint het van uit het zuidwesten opnieuw te regenen. De temperatuur komt niet hoger uit dan 13 en er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Vanavond en vannacht staat er regen op het programma. Er staat veel wind en de temperatuur daalt naar 6 . De wind draait naar het westen en wordt krachtig en aan zee tot hard of stormachtig. Langs de kust bestaat er kans op zware windstoten tot 80 km/u. .

Staking

Medewerkers van het streekvervoer gaan maandag en dinsdag staken. Daarom rijden in de regio Dordrecht twee dagen lang vrijwel geen bussen van Arriva. Ook de treinen op de MerwedeLingelijn staan stil. Chauffeurs willen een betere cao. De werkgevers vinden de staking oneerlijk, omdat de onderhandelingen nog bezig zijn. Volgens de vakbonden komt het juist goed uit vanwege de vakantie. Daarna beginnen de examens. De bonden en de werkgevers onderhandelen al sinds oktober vorig jaar over onder-werpen als de werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging.

Werk in de bouw

Het tekort aan vakmensen in de bouw loopt snel op. Volgens het UWV stonden in maart 22.000 vacatures open. Er is vooral behoefte aan timmermannen, schilders, loodgieters en elektriciens. Door de tekorten hebben de vaklui de klussen voor het uitkiezen. Ook zijn de uurtarieven fors gestegen, soms met wel 20 procent. Verder zijn de wachttijden flink toegenomen. Wie een schilder nodig heeft, moet soms maanden wachten. Dat het goed gaat met de bouwsector blijkt ook uit het aantal uitkeringen dat wordt aangevraagd.

SHV onder vuur

De FIOD onderzoekt dochterbedrijven van SHV, het grootste familiebedrijf van Nederland. Ze worden volgens NRC onder meer verdacht van omkoping, oplichting en valsheid in geschrifte. Een van de onderzochte bedrijven is Mammoet. De transportonderneming wordt verdacht van omkoping in Mauritanië en in het Midden-Oosten. Een ander bedrijf is Nutreco dat in Chili klanten te veel zou hebben laten betalen voor visvoer. Moederbedrijf SHV is opgericht door de familie Fentener van Vlissingen, een van de rijkste families van Nederland.

Oudste spin overleden

's Werelds oudste spin is niet meer. De valdeurspin 'Number 16' is 43 jaar geworden, volgens wetenschappers in Australië. De spin was onderwerp van een langdurig onderzoek dat Barbara York Main begon in 1974. Zij zag 'Number 16' geboren worden en hield de spin in het wild jarenlang in de gaten. De onderzoekster is inmiddels 88 jaar en haar werk is overgenomen door andere onderzoekers. Die zeggen dat nergens ter wereld een spin bekend is die ouder is geworden. Het vorige record stond op naam van een vogelspin in Mexico. Die werd 28 jaar oud.

Jonge wethouder

Daan de Kort is 25, ziet nauwelijks nog iets en wordt wethouder in Veldhoven. De jongste die de gemeente ooit had. Wie de Velhovense politiek een beetje volgt, komt al gauw Daan de Kort tegen. Altijd strak in het pak, zijn haren zorgvuldig geboetseerd. En wie de Veldhovense politiek een beetje volgt, weet: Daan de Kort zit nooit verlegen om een antwoord. Dat hij ooit wethouder zou worden, daar twijfelde eigenlijk niemand aan. Maar dat hij dat nu al wordt, is opzienbarend. De Kort is namelijk pas 25 jaar. Met zijn portefeuille economische zaken en sport.

Roken in de auto

Vlaanderen wil roken in een auto waar kinderen in zitten snel verbieden. Minister van Leefmilieu Schauvliege heeft een wetsvoorstel met die strekking af. Naar verwachting zal het Vlaamse parlement er voor de zomer over stemmen, schrijft de Belgische krant De Standaard. De krant kreeg inzage in het wetsvoorstel, waarin staat dat wie in de auto rookt waar kinderen bij zijn een celstraf van een maand tot een jaar kan krijgen en/of een geldboete van 100 tot 250.000 euro. Ook e-sigaretten vallen onder het verbod.

Wie is hij?

Daenarys T noemt de pokeraar zich, die een paar dagen geleden meer dan een miljoen dollar won bij een groot online pokertoernooi. Verder is er niets van hem bekend.
Volgens nieuwssite PokerCity legde de man of vrouw twee keer 215 dollar in om mee te doen aan het Sunday Million Anniversary Take 2-toernooi van de bekende pokersite PokerStars. Als profielfoto gebruikte hij een oude foto van pokerspeler Tim “FysioTim” Hendriks. Maar Hendriks is niet degene die achter het profiel schuilgaat.