Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdagochtend is er veel bewolking en in het oosten van de regio bestaat er kans op een bui. In de loop van de middag komt vanuit het westen de zon geregeld tevoorschijn. Met een middagtemperatuur van 21°C aan zee en 23°C landinwaarts is het minder warm. Er staat een matige en aan zee tot vrij krachtig toenemende noordwestenwind. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het overal droog. Met een minimumtemperatuur die landinwaarts daalt naar een graad of 13 koelt het verder af dan de afgelopen tijd. Er waait een zwakke tot aan zee matige wind uit het noorden.

Depot

Streekmuseum Krimpenerwaard verhuist een groot deel van haar collectie naar een nieuw depot in een gebouw in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. De opslag van de objecten is zo voor de komende drie jaar veiliggesteld. Het museum moest in allerijl op zoek naar een nieuw depot, nadat bleek dat het Comeniuscollege vanaf dit schooljaar het klaslokaal waar het depot gevestigd was zelf nodig heeft. Museumdirecteur Hilde van den Berg is blij dat na een aantal weken intensief werk de oplossing nét op tijd is gevonden.

Vinylrecycling

Cyclus start vanaf komende week samen met Vinylrecycling een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen. Op de milieustraten in onder andere de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel staat een speciale container waar de opblaasartikelen aangeboden kunnen worden. Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Door de aparte inzameling krijgen de opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een nieuw product, zoals tuinslangen, slippers en schoenzolen.

Kinderboerderij

In Spijkenisse zijn donderdagavond alle vogels van kinderboerderij De Trotse Pauw geruimd. Dat gebeurde op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Eerder deze week werd in een nabijgelegen sloot een vogel gevonden met vogelgriepverschijnselen. Nu blijkt dat ook op de kinderboerderij de ziekte rondwaart. Volgens de NVWA gaat het bij de vogelgriep op de kinderboerderij aan het Marrewijkpad vermoedelijk om de hoog pathogene variant. Dat is een variant die leidt tot ernstige ziekte of overlijden bij vogels.