Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag is het bewolkt en het kan hier en daar nog wat druilerig zijn met lichte regen of motregen, het zal gaan om geringe hoeveelheden. In de loop van de middag komt de zon af en toe tevoorschijn en wordt het droog. Het wordt vanmiddag een graad of 19. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind. Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar 11 tot 14 graden.
Vrijdag zijn er perioden met zon en alleen in het oosten van de regio kan er lokaal een regenbui voorkomen.

Gedicht

Een gedicht van muzikant Jan Rot is op een raam van het cultuurcentrum De Buurvrouw aan de Larikslaan in Rotterdam gezet. Ter gelegenheid van Route Lagogo en woordkunstfestival Poëzie Lagogo nam de organisatie een video met Rot op, waarin de Rotterdammer het gedicht 'Het Einddoel' voordraagt. Hij schreef dit liefdesgedicht aan zijn vrouw Daan, op wie hij verliefd werd in 2001. De Rotterdammer schreef en publiceerde dit gedicht in zijn bundel ‘Huisje aan zee’ uit 2003. "Elke keer dat je een gedicht opnieuw leest, hoe beter het wordt. Dat is het leuke aan poëzie", licht Rot toe.

Vreemd

Een onderzoeksrapport naar de reformatorische middelbare school Gomarus in Gorinchem wordt nog niet gepubliceerd. Op 7 september doet de rechter uitspraak in het kort geding dat de school aanspande tegen de Inspectie van het Onderwijs die het onderzoek liet uitvoeren. De school zegt zich niet te herkennen in bepaalde passages in het rapport en vindt dat die een onjuist beeld geven. De school eist dat het rapport pas gepubliceerd mag worden als die passages zijn aangepast. "Publicatie is prima, mits het recht doet aan de feiten en de situatie op school", aldus de advocaat van de school.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 341 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er aanzienlijk meer dan dinsdag, toen 255 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Maandag ging het nog om 277 besmettingen. Met deze nieuwe cijfers gaat het zevendaagse gemiddelde van 294 op dinsdag naar 302 op woensdag. De afgelopen 24 uur zijn drie coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. In onze regio zijn twee personen overleden als gevolg van het coronavirus. Het gaat daarbij om twee mensen uit Vlaardingen.

Iemand ruikt geld

De blote baby die te zien is op de iconische albumhoes Nevermind van Nirvana, is niet blij met de foto waarop niets aan de verbeelding wordt overgelaten. 30 jaar na dato klaagt Spencer Elden de band aan voor seksuele uitbuiting. Elden beweert dat de afbeelding uit 1991 kinderporno is. Volgens hem was er beloofd dat hij bedekt zou worden met een sticker, maar is dat er nooit van gekomen. Nevermind was het tweede studioalbum van Nirvana. Het album zorgde ervoor dat de Amerikaanse band wereldwijd bekend werd. Op de cd staat onder meer de grote hit 'Smells Like Teen Spirit'.

Triest

Twee Amerikaanse jongetjes beleefden vrijdagavond laat de schrik van hun leven. Ze moesten op de snelweg plots het stuur van een rijdende SUV overnemen nadat hun vader, die de auto bestuurde, werd neergeschoten. De 29-jarige vader reed vrijdag iets voor 23.00 uur met zijn twee zoontjes in een Toyota Sequoia op de Interstate 10 in Houston, vertelt politiewoordvoerder John Cannon aan CNN. Toen de man uit het niets werd neergeschoten stuurden de kinderen van het slachtoffer (6 en 8 jaar oud) de SUV vervolgens behendig van de snelweg, naar een parkeerplaats bij een winkelcentrum.

Zeepaard?

Een paard heeft het de brandweerkorpsen in Groningen vanochtend niet gemakkelijk gemaakt. Het dier belandde in een kanaal bij het Groningse dorp Wetsinge: pas na een zwemtocht van twee kilometer kon het paard uit het water worden gehaald. Een boer trok aan de bel bij de hulpdiensten toen hij het paard 's ochtends in het kanaal zag zwemmen. Het dier werd later opnieuw gezien door een voorbijganger, maar toen bijna twee kilometer verder. Het paard werd door de toegesnelde brandweer met touwen richting een meer geleid. Daar wist de brandweer het paard richting de kant lokken.

De geschiedenis van 26 augustus

Op 26 augustus 1789 wordt in Frankrijk de eerste universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger (Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen) bekendgemaakt. De verklaring was samengesteld door de Franse markies de Lafayette en de graaf Emmanuel Joseph Sieyès. De Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen kwam geheel en al voort uit de stroming van de Verlichting en was sterk beïnvloed door de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten.