Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Woensdag is het tamelijk bewolkt met vooral in de noordelijke helft van tijd tot tijd buiige regen. In de middag wordt het vaker droog met in het zuiden ook geregeld zon. De wind waait flink. Aan zee staat vanochtend nog een westerstorm terwijl landinwaarts de wind met 5 tot 7 Bft waait. De windstoten zijn het gevaarlijkst; die lopen uiteen van 85 km/u boven land tot 105 km/u pal aan zee. In de loop van de dag draait de wind naar noordwest en wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk rustiger. Het is wordt 19 graden. Donderdagis het rustig weer met geregeld zon en pas later op de dag kans op een bui. Het wordt 19 tot 23 graden.

48 nieuwe coronabesmettingen in Rijnmond

Het aantal mensen in de regio Rijnmond dat besmet is (geweest) met het coronavirus is dinsdag opgelopen naar 10.573. Dat is een stijging van 48 besmettingen ten opzichte van de cijfers van maandag.Het aantal besmettingen is flink lager dan maandag. Toen kwamen er 86 nieuwe coronagevallen bij. Het RIVM meldt verder dat zes patiënten die besmet zijn met het virus zijn opgenomen in het ziekenhuis.Volgens de laatste cijfers zijn in de afgelopen 24 uur in het Rijnmondgebied geen mensen overleden aan de gevolgen van de het coronavirus.

Politie vindt 1,5 miljoen euro

De politie heeft bij vijf huiszoekingen bijna 1,5 miljoen euro aan contanten gevonden. Ook zijn drie verdachten aangehouden.De huiszoekingen waren begin augustus in drie woningen in Den Haag, een in Nootdorp en een in Capelle aan den IJssel. Ook doorzocht de politie een opslagbox in Den Haag. De actie was gericht op een netwerk dat zich bezighield met de handel in en de smokkel van drugs.De verdachten zijn twee mannen van 29 en 30 jaar uit Den Haag en één man van 23 jaar uit Capelle aan den IJssel. Zij zitten in voorarrest.

Bijna helft van mensen nauwelijks klachten

Veel mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus, hebben dat zelf niet of nauwelijks gemerkt. "Ze ervaren meestal wel klachten, maar denken bijvoorbeeld last te hebben gehad van verkoudheid of hooikoorts", zegt Sanquin dinsdag na onderzoek.
Bij 3.437 mensen is getest of zij over antistoffen beschikten, wat bij 239 van hen het geval was. Van die ruim tweehonderd mensen wist de helft niet dat ze besmet waren met het coronavirus en dus anderen konden besmetten.

De geschiedenis van 26 augustus

1970: Feyenoord wint de Wereldcup
In Buenos Aires, Argentinië, voetballen Estudiantes de la Plata en Feyenoord om de wereldbeker voor clubteams. Feyenoord speelt met 2-2 gelijk door doelpunten van Ove Kindval en Willem van Hanegem. 2 weken later behaalt Feyenoord als eerste Nederlandse club de wereldcup door met 1-0 in Rotterdam te winnen. Joop van Daale scoort het doelpunt.
2003: kadebreuk in Wilnis
De ringdijk van de polder Groot-Mijdrecht breekt door ten gevolge van uitdroging van de veenkade door de voorafgaande hittegolf.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.