Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Bebouwing

In 20 jaar tijd is er in Nederland een kleine 60.000 hectare bij gekomen aan woonwijken, werkterreinen en infrastructuur. Dat is omgerekend iets minder dan de helft van de provincie Utrecht. De bouw is vooral ten koste gegaan van landbouwgrond, meldt het CBS. De onderzoekers vergeleken luchtfoto's en kaarten uit 1996 met beelden uit 2015. In dat laatste jaar was 493.000 hectare bebouwd. Dat is 15 procent van Nederland. Op de nieuw beschikbare gronden kwamen vooral woonwijken en bedrijven.

NS

De NS verwacht komende maand opnieuw een recordaantal treinreizigers. Er worden 36,7 miljoen reizigers verwacht. Vorig jaar waren dat er 35 miljoen, ook een record. September is elk jaar de drukste maand op het spoor: mensen zijn terug van vakantie en studenten gaan studeren. Op werkdagen is de drukte tussen 07.30 en 08.30 uur het grootst. De NS probeert de hinder door de drukte te beperken met enkele maatregelen: de zitplaatszoeker in de app, het verlengen van treinen op drukke trajecten en het uitbreiden van het aantal ritten.

mogelijk einde Dierenambulance

Slecht nieuws voor de dieren in het Rijnmondgebied. Als de Dierenambulance Rotterdam op de korte termijn geen vrijwilligers vindt dan is een mogelijke consequentie dat er in de toekomst niet meer uitgerukt kan worden. Van de vijf doordeweekse dagen is de basis van de ambulance op dit moment maar twee dagen bemand. Dit betekent dat dieren in nood langer moeten wachten voordat er hulp ter plaatse is. Dierenambulance vrijwilliger Edwin Verhoeven maakt zich grote zorgen. "Dit is voor de dieren en ook voor huisdiereigenaren natuurlijk slecht nieuws. Het is van groot belang dat wij zo snel mogelijk vrijwilligers vinden."

Scheren

Vandaag de dag voelen we niet langer de druk om ons te conformeren aan de normen van de samenleving. Er zijn bijvoorbeeld vrouwen die hun benen niet meer scheren en dat is dik oké. Maar blijkbaar heeft niet iedereen die memo gekregen. Een jonge Britse vrouw claimt dat ze een behoorlijk vreemd gesprek met haar baas heeft gehad nadat enkele collega’s hadden geklaagd over haar beenhaar. Ze deed haar verhaal uit de doeken op Reddit.
De vrouw onthulde dat ze haar tijd en geld niet wil verspillen aan het scheren van haar benen.

FvD keldert in peilingen na ruzie

De electorale glans van Forum voor Democratie is afgenomen. Dat constateert opiniepeiler Maurice de Hond zondag in een peiling. "Terwijl begin augustus het gedoe rondom Henk Otten bij FVD nog vrij weinig effect leek te hebben, is dat nu wel goed te zien", stelt De Hond.
FVD zakt naar zestien zetels, een daling van vier zetels ten opzichte van de vorige peiling drie weken geleden. Ook zegt nog maar 61 procent van de mensen die bij de provinciale statenverkiezingen op FVD stemde dat ook bij Tweede Kamerverkiezingen te zullen doen. Eind maart was dat nog negentig procent.

Water op de weg

Water uit een kapot kinderbadje zorgde er tijdens de ploegentijdrit in de Ronde van Spanje voor dat Team Jumbo-Visma en Team UAE Emirates hard onderuit gingen. De weg was glad geworden. "Er lag ineens water op de weg in een van de bochten, wat er eerder bij de verkenning niet lag. We konden op topsnelheid niet snel genoeg reageren en vier van onze renners kwamen ten val", zei ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma. Bij die vier renners zaten kopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic.

Wat gebeurde er op 26 augustus

Op 26 augustus 1789 wordt in Frankrijk de eerste universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger (Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen) bekendgemaakt. De verklaring was samengesteld door de Franse markies de Lafayette en de graaf Emmanuel Joseph Sieyès. De Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen kwam geheel en al voort uit de stroming van de Verlichting en was sterk beïnvloed door de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten.