Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Personeelstekort op binnenvaart

De binnenvaart kampt met een groot tekort aan Nederlands personeel. Alleen al voor de functie van schipper worden 200 mensen gezocht. Tot 30 procent van de bemanning komt inmiddels uit landen als Roemenië, Tsjechië en uit Polen, zegt de branchevereniging in De Telegraaf. Werkgevers zouden liever personeel uit Nederland aannemen, onder meer vanwege de communicatie aan boord. Maar het werk heeft een negatief imago, omdat mensen op de binnenvaart lang van huis zijn.

De prijs van Jesse

Bnn-VARA houdt de kaken stijf op elkaar over de hoeveelheid belastinggeld die gespendeerd is aan de nu al omstreden partijspot over GroenLinks-leider Jesse Klaver. Een habbekrats zal het niet zijn. Omroepexperts schatten in dat het om 30.000 euro gaat. De volgende maand uit te zenden documentaire 'Jesse' doet veel stof opwaaien. Politici reageerden verontwaardigd op de aankondiging van de NPO-documentaire. Zij vinden de film een langgerekte en met belastinggeld gefinancierde partijspot.

Klokkenspel van slag

Sinds donderdagavond weten de bewoners van de Jordaan in Amsterdam niet waar ze aan toe zijn. Om half twaalf begon het klokkenspel van de Westerkerk uit zichzelf te spelen. Steeds hetzelfde riedeltje. Na een half uur stopte het, maar om vier uur 's nachts weer hetzelfde melodietje. En het ging maar door. Om half zes werd beiaardier Boudewijn Zwart gebeld, maar die had geen idee hoe je een op hol geslagen carillion moet uitzetten. Tien over half acht werd het knopje gevonden, alleen weet niemand door wie. Nu is het muisstil in de Jordaan. Zowel carillion als klokken zwijgen.

Opschalen vast bij Schiphol

De luchthaven Schiphol blijft in drukke periodes extra maatregelen nemen om lange wachtrijen bij de veiligheidscontroles te voorkomen. Tijdens de meivakantie ontstonden door de sterke groei van het aantal passagiers af en toe lange wachtrijen op Schiphol. Om te voorkomen dat die problemen zich in de nog drukkere zomervakantie zouden herhalen, werden in die periode op piekmomenten extra beveiligers ingezet. De extra kosten die moesten worden gemaakt, drukten het resultaat in de eerst jaarhelft. De nettowinst daalde met 3% naar €117 miljoen.

NUT-boekje 2017-2018 is uit

Vorige week is door heel Krimpen aan den IJssel het nieuwe cursusboekje van het NUT verspreid. Het werd bezorgd tezamen met het regionale blad Kontakt. Mocht u het boekje niet ontvangen hebben, dan kunt u het ophalen bij het NUT-kantoor in De Tuyter; ook bij de beheerders van De Tuyter is het te verkrijgen. Er is al commentaar gekomen op de omvang van het boekje. Echter steeds minder Krimpenaren volgen een cursus, zeker nu zoveel vrouwen een baan hebben. Het NUT maakt geen winst, maar probeert geen verlies te maken; een kleiner boekje was goedkoper.

Militairen België schieten man dood

In Brussel hebben militairen het vuur geopend op een man die hen aanviel met een mes. Twee militairen zouden licht gewond zijn geraakt, de één aan de hand, de ander aan het gezicht. De man met het mes werd neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de eerste berichten stond de man, een Somaliër van 30 jaar, niet als terrorist bekend. Omdat het federaal parket de aanval onderzoekt, wordt vermoedelijk wel uitgegaan van een aanslag.

Veroordeling in VS om sjoemeldiesel

In Amerika is een medewerker van VW veroordeeld tot 3 jaar en 4 maanden voor zijn rol in het dieselschandaal. Ingenieur James Liang moet ook een boete betalen van 200.000 dollar. Volgens de rechter wist Liang van de fraude en werkte hij eraan mee om die geheim te houden. Hij zou zelfs een sleutelrol gespeeld hebben. De 63-jarige Liang is de eerste van VW die is veroordeeld. Er zijn nog meer medewerkers en oud-medewerkers voor het schandaal aangeklaagd, maar die wonen op één na in Duitsland en niet meer in de Verenigde Staten.

Bonje over benefiet 1/3

Waar is het geld gebleven dat werd ingezameld voor de nabestaanden van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen? Over die pijnlijke vraag twisten bestuurders en voormalig bestuurders van de Almeerse voetbalclub Buitenboys in een affaire die bol staat van list en bedrog.
In april 2013 wordt een benefietwedstrijd gehouden tussen Buitenboys en oud-internationals. De opbrengst zou ten goede komen aan de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen, die op 2 december werd doodgeschopt.

Bonje over benefiet 2/3

Weduwe Xandra en haar drie zoons zouden ieder 10.000 euro krijgen, was de bedoeling. Maar hoewel de wedstrijd in totaal ruim 55.000 euro opbracht, is er slechts zo'n 20.000 euro overgemaakt aan het gezin. Rob Mueller en een advocaat eisen inmiddels namens de familie het resterende bedrag op. Maar volgens de voetbalclub is dat geld er helemaal niet meer en volgens de club is oud-voorzitter Mueller daarvoor verantwoordelijk. Richard Langeveld, de huidige voorzitter, is verwikkeld in een persoonlijke vete met zijn vroegere vriend Mueller.

Bonje over benefiet 3/3

De huidige voorzitter vindt dat zijn voorganger Mueller helemaal zelf verantwoordelijk is voor de ondoorzichtelijke financiële puinhoop. Die verwijt Langeveld dat deze als bestuurslid ten onrechte zijn handen in onschuld wast.
De club beweert dat er veel onkosten gemoeid waren bij het organiseren van de benefietwedstrijd en ook dat de familie inmiddels meer heeft ontvangen dan 20.000 euro.
Al met al een beschamende vertoning en een oplossing zit er voorlopig niet in, omdat de parijen niet met elkaar willen praten.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.