Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Fietser aanrijding met scooter

Donderdagmiddag heeft er op het fietspad aan de wethouder Hoogendijk-tunnel een ongeval plaats gevonden tussen een scooter en fietser. De oudere man op de fiets had kleine verwondingen aan zijn handen en hoofd, deze heeft de verpleegkundige verbonden. De bestuurster van scooter is daarna nagekeken. De politie heeft verklaringen opgenomen van beide personen, de bestuurder van de scooter kon weer de weg vervolgen. De oudere man met zijn fiets is doormiddel met een politiebusje thuisgebracht.


--------------------------------------------------------------------------------


Amnesty meldt misdragingen in Libië

De opstandelingen in Libië houden zich niet aan hun belofte om de mensenrechten te respecteren.Dat zegt Amnesty International.De organisatie sprak met getuigen die aan de kant van Kadhafi hebben gevochten. Ze vertellen dat ze zijn opgesloten in overvolle gevangenissen. Anderen zeggen dat ze door de opstandelingen zijn mishandeld of in hun knie zijn geschoten,aldus Amnesty. Ook de aanhangers van Kadhafi misdragen zich volgens Amnesty. BBC en Al Jazeera melden dat er onlangs nog een groep politieke gevangenen is geëxecuteerd.

Directeur 013 dood door uitdroging

De directeur van poppodium 013 in Tilburg,Guus van Hove, is vermoedelijk om het leven gekomen door uitdroging. Hij strandde maandag in een woestijn in het Joshua Tree National Park toen hij met zijn Duitse vriendin op weg was naar Arizona. Hun huurauto was vast komen te zitten in het zand. Het tweetal was een weg in gereden waar alleen terreinwagens mogen rijden. Toen zij niet meer verder konden, zijn ze lopend op zoek naar hulp gegaan. In de brandende zon zijn de 44-jarige Van Hove en zijn 38-jarige vriendinwaarschijnlijk uitgedroogd.Pleinbioscoop weer terug in Museumpark

In het Museumpark zijn de komende twaalf avonden weer films te zien. Tot 7 september biedt het park onderdak aan de Pleinbioscoop. De afgelopen jaren was het Lloyd Multiplein de thuisbasis van de Pleinbioscoop, maar nu het Museumpark is herontwikkeld keert de openluchtbioscoop weer terug naar zijn oorspronkelijke stek. De nieuwe locatie is niet de enige verandering waar filmliefhebbers mee geconfronteerd worden. Door de bezuinigingen in de culturele sector moet dit jaar betaald worden voor een kaartje.

Oudste poes ter wereld komt uit Vlaardingen

Draquepitt alias 'Roestbak' uit Vlaardingen is met haar 25 jaar de oudste levende poes ter wereld. In mensenjaren zou ze maar liefst 116 jaar oud zijn. Het poezenbeest wordt in de volgende editie van het Guiness Book of Records erkend.Draquepitt heeft haar naam gekregen door haar uitstekende 'vampierentandjes'. Ook wordt ze roestbak genoemd, naar haar mooie vacht. Eigenaren An (75) en Hans (79) van der Burg uit Vlaardingen wisten niet dat hun dier zo bijzonder was.

Benefietmiddag 17 september

In zorgcentrum Crimpenersteyn wordt zaterdag 17 september een benefietmiddag. Vanaf 15.00 ‘High Tea’ en ook een wijnproeverij, bloemstukken verkoop, een kunstveiling en een loterij met fraaie prijzen. Hoofdprijs een reischeque van € 150. De ‘High Tea’ wordt gehouden in de recreatiezaal van Crimpenersteyn van 15.00 tot 18.00 uur (Zandrak 66). De opbrengst is bestemd voor een boottocht met bedlegerige patiënten. Kosten € 25,- per persoon. Aanmelden bij Hannie Spilt: haspil@zellingen.nl of 440982.