Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Boerenlanden

Bij wijze van ludiek protest zijn her en der in de Krimpenerwaard plaatsnaamborden bestickerd met een nieuwe naam: Boerenlanden. Agrariërs die het niet eens zijn met de stikstofplannen van het kabinet hebben zo hun eigen vrijstaat uitgeroepen. De gemeente Krimpenerwaard is niet zo gecharmeerd van deze actie. ‘’Dit wordt als onwenselijk gezien”, laat ze in een reactie weten. “Wij willen geen uitingen op dit soort gemeentelijke eigendommen. Waar, door personeel van de buitendienst, stickers worden aangetroffen op de plaatsnaamborden worden deze verwijderd.”

Bekeuring

Door een erf bij een woning op te rijden dacht een 19-jarige automobilist zondagochtend te ontkomen aan een boete. Pech voor hem wisten agenten hem te vinden. De jonge bestuurder kwam op de IJsseldijk-Noord de politie met hoge snelheid tegemoet rijden. Agenten zagen dat hij geen gordel droeg en keerden hun voertuig. Om de politie te slim af te zijn, dacht de jongen zich schuil te kunnen houden op een erf. De agenten trapten daar echter niet in. Hij kreeg dan ook gewoon een bekeuring gepresenteerd.

Blauwalg

De hoeveelheid blauwalg neemt toe, zo geeft het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard aan. Door het warme en zonnige weer dat wordt voorspeld, krijgt deze alg de kans om te groeien. Blauwalg is groen-blauw van kleur, vertroebelt het water en kan stankoverlast en gezondheidsklachten voor mens en dier veroorzaken. Aanraking kan leiden tot irritatie aan ogen en huid, hoofdpijn of maag- en darmklachten. Afgeraden wordt om dieren van het water te laten drinken of om erin te laten zwemmen.

Dutje

‘Inemuri’: dat is het Japanse woord voor overdag slapen op het werk om het einde van je shift te halen. Het is een terugkerend fenomeen in het land, dat wijst op een werkcultuur waarin ellenlange uren draaien de norm is. De Japanse meubelontwerper Itoki Corp wil het comfort van die inemuri verbeteren met een rechtopstaande «dutjesdoos». Dat schrijft Bloomberg. Japan staat bekend vanwege zijn harde werkcultuur, waarin loyale werknemers erg lange en uitputtende dagen werken. Vaak gaat het om werkweken van 80 uur.