Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dronken op de tramrails

Een dronken automobilist heeft zaterdag op zondagnacht voor overlast gezorgd op de Erasmusbrug in Rotterdam. De bestuurder reed zich rond middernacht klem op het tramspoor waardoor de brug tijdelijk dicht moest voor het verkeer.
Volgens de politie is de bestuurder nog een heel eind gekomen op het tramspoor. Maar uiteindelijk kwam de auto vast te zitten, raakten alle vier de banden lek en moest het voertuig weg getakeld worden door een berger. Hiervoor werd de brug tijdelijk afgesloten. Het tramverkeer lag ook een tijd stil.

Grote cocaïne vangst

De douane heeft zaterdag bij verschillende controles twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het ging in totaal om 242 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 18 miljoen euro. De eerste partij zat verstopt in een container geladen met vruchtvlees van sinaasappels. In totaal troffen douaniers, verstopt achter een wand, dertig kilo cocaïne aan.Een andere partij werd later op de dag ontdekt in een container geladen met printerinkt. De container kwam ook uit Brazilië en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. In de container zaten elf sporttassen verstopt met daarin 212 kilo cocaïne.

R’dam staat nog steeds boven aan de lijst

Ook de afgelopen vierentwintig uur zijn er van heel Nederland de meeste coronabesmettingen bij gekomen in Rotterdam en omstreken, blijkt uit cijfers van het coronadashboard van de overheid. Sinds gisteren zijn er 29 nieuwe besmettingen in de Rijnmondregio. Dat is ruim twintig procent van alle nieuwe gevallen in ons land.
In Zuid-Holland Zuid zijn er sinds zaterdag vijf besmette mensen bij gekomen. In heel Nederland gaat het om 137 mensen die positief zijn getest. Dat is het laagste aantal nieuwe besmettingen van de afgelopen week.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.