Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Recordpoging voor grootste salsadans

Het centraal station bij Rotterdam is komende zaterdag, op de slotdag van het Rotterdam Unlimited Festival, het toneel van een recordpoging tot de grootste salsadans van Nederland. De organisatie, Rotterdam Unlimited en de NS, nodigt iedereen uit om mee te doen aan de Rueda de Casino: een groepsdans in de salsa waarbij minimaal drie paren dansen in een cirkel en op commando van partner wisselen. Er wordt vooraf een workshop gegeven, zodat iedereen mee kan doen. Het stationsplein biedt ruimte voor honderden deelnemers. Het wereldrecord staat nu op 1102 deelnemers in Griekenland.

Mislukte plofkraak

Tientallen bewoners van een zorgcomplex 't Anker in Zwijndrecht worden momenteel door de politie geevacueerd. Dat heeft te maken met een tas waar mogelijk gevaarlijke stoffen inzitten. De tas is gebruikt bij een mislukte plofkraak. De tas staat voor de deur van het zorgcomplex. De Explosieven Opruimingsdienst is momenteel bezig om de tas te onderzoeken. Het publiek wordt op afstand gehouden. De poging tot plofkraak vond plaats bij een geldautomaat in het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg.

Padvinderij

Meer dan 4500 padvinders uit meer dan twintig landen zijn deze week in Nederland voor een groot scouting-evenement: Roverway. In Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel hebben zich twee groepen verzameld die vandaag op pad zijn gegaan. De deelnemers aan Roverway zijn verdeeld in internationale teams van ongeveer vijftig personen en gaan richting scoutinglandgoed Zeewolde. Roverway begon in Scheveningen, waar alle groepen op het strand hebben geslapen. Dinsdag zijn de groepen op pad gegaan.

Zomerrooster zorg

Een op de drie wijkzorgorganisaties heeft het zomerrooster niet rond gekregen. Er zijn geen mensen gevonden voor honderden fulltime vakantiebanen. Dat blijkt uit informatie die de NOS kreeg van 63 bedrijven die samen ruim 281.000 cliënten bedienen. Overal werkt het vaste personeel extra uren en bij tientallen organisaties worden geen nieuwe cliënten aangenomen als er niet genoeg personeel is. Men zoekt oplossingen vooral in het werven van personeel via uitzendbureaus en opleidingen, zoals geneeskunde en HBO-V.

Asfalt als stroop

Door de warmte wordt het asfalt op sommige plekken zó heet, dat het begint te smelten. Op Ameland kwam hierdoor zelfs een eend vast te zitten. De dierenambulance wist het beest te bevrijden. De pootjes en de veren van het beest zaten onder de zwarte pek, schrijft de dierenambulance op Facebook. De eend wordt overgebracht naar Vogelkustasiel Fugelpits Lauwersmeer, waar zij de eend gaan wassen. De eend zat volgens de dierenambulance al een tijdje vast en was daardoor 'supergestrest, verhit en dorstig'.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.