Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

zonder rugzak naar Zomercarnaval komen

De directie van het Zomercarnaval in Rotterdam vraagt bezoekers om zaterdag zonder rugzak naar de jaarlijkse straatparade van het Zomercarnaval te komen. ''Voor uw en onze veiligheid zullen er wel steekproefsgewijs controles uitgevoerd worden. Om onnodig oponthoud te voorkomen, verzoeken wij een ieder geen rugzakken mee te nemen naar het evenement en alle medewerking te verlenen bij mogelijke controles van tassen, koelboxen en dergelijke", schrijft festivaldirecteur Guus Dutrieux op de website van het evenement.

Veerpont favoriet bij Krimpenaren

De afsluiting van de Algerabrug levert vooralsnog geen grote problemen op bij de veerpont tussen Kinderdijk en Krimpen aan de Lek. Maandagochtend was het wat drukker dan normaal in de richting Kinderdijk, door de forenzen uit Krimpen aan den IJssel die naar hun werk in Rotterdam wilden. In de avondspits werden extra auto's in omgekeerde richting verwacht. De veerpont is de kortste route voor automobilisten tussen Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Het alternatief - via Gouda of Schoohoven - duurt al gauw een half uur langer.

Extreme drukte bij reddingsbrigades

Het warme weer en de drukte op de stranden leiden ook tot grote drukte bij de reddingsbrigades. Tussen 18 en 24 juli kwamen strandwachten 2245 keer in actie om recreanten te helpen. In 58 gevallen was er een situatie die levensbedreigend was. Aan 1900 mensen werd eerste hulp verleend, bijvoorbeeld omdat ze onwel waren geworden door de warmte.172 zoekgeraakte kinderen werden naar hun ouders teruggebracht en verder werd hulp geboden aan surfers en andere watersporters. Reddingsbrigade Nederland noemt de recente drukte uitzonderlijk.

Openstelling dorpskerk

Tijdens de laatste zaterdagmiddagopenstelling van de Dorpskerk dit seizoen op 30 juli kan de kerk van 13.30 tot 15.30 uur bezocht worden. Er is een uitgebreide expositie te zien over de kerk, de beide grafkelders van het geslacht Nassau-Lalecq. Er worden rondleidingen gegeven. Een bezoek aan de Dorpskerk kan prachtig gecombineerd worden met een bezoek aan de vlakbij de kerk gelegen Oudheidskamer. Daar is van 13.30 tot 15.30 uur een boeiende expositie te zien over "Ouderkerkse Scheepswerven in het verleden".

Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 5 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280.