Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Verkeersoverlast door zomerstorm

De A20 richting Hoek van Holland is zaterdag twee keer volledig afgesloten geweest. Eerst door een ongeval tussen een motor en een personenauto bij Maasdijk en later door omgewaaide bomen ter hoogte van knooppunt Gouwe. In Sommelsdijk raakte een auto met aanhanger van de weg. Rijkswaterstaat had zatermorgen het advies gegeven niet de weg op te gaan met caravans of aanhangers. In Hoek van Holland werd een windstoot van 109 kilometer per uur gemeten. Inmiddels zijn na het ruimen van bomen op de A44 alle snelwegen weer vrij.

Paniek in Transavia-toestel

Een Boeing 737 van Transavia heeft in storm van zaterdag een noodlanding op Schiphol gemaakt. Het toestel was van Gerona op weg naar Rotterdam, maar brak de landing daar af en vloog verder. Op Schiphol mislukte de landing tot twee keer. Daarna werd een noodprocedure ingezet. De vierde poging was succesvol. Volgens inzittenden was er in de cabine paniek. Passagiers gilden, huilden en hielden elkaars hand vast. Stewardessen riepen dat iedereen zich schrap moest zetten. Op beelden is te zien dat de flaps van de Boeing niet werkten.

Tour de France

Vandaag wordt de laatste etappe in de Tour de France gefietst. Deze etappe eindigt traditiegetrouw op de Champs Elysées in Parijs. De Brit Froome, drager van de gele trui, is ook verzekerd van de bolletjestrui. Sagan staat in de strijd om het groen een straatlengte voor. Er lijkt niet veel aan deze uitslag te veranderen op de laatste dag. Zaterdag deed Quintana nog een aanval op de gele trui, hoewel hij tijd won op Froome, staat hij in het klassement nog 1.12 op hem achter. Voor de laatste etappe om 14.00 naar NPO 1.

Bosbrand Gironde onder controle

De grote bosbrand in Saint-Jean-d'Illac nabij Bordeaux is zondagochtend onder controle gebracht. Gelukkig, want de lokale autoriteiten vreesden dat de wind, net als zaterdag, het vuur weer zou aanwakkeren. Sinds vrijdag zijn 380 brandweerlieden in de weer, zaterdagavond kregen zij nog versterking van 300 collega's uit andere departementen. Momenteel zijn ze bezig de bedreigde dorpen te isoleren door brandgangen. De afgelopen drie dagen zijn 520 hectaren bos in de as gelegd. Er werden 270 woningen ontruimd.

Oefenvaart nieuw Suezkanaal

De eerste oefenvaart door het nieuwe Suezkanaal is goed gegaan. Drie containerschepen zijn zaterdag door het kanaal gevaren. De bouw van het nieuwe kanaal is elf maanden geleden begonnen. Het loopt parallel aan het bestaande kanaal, dat inmiddels 145 jaar oud is. De officiële opening zal op 6 augustus a.s. plaats vinden. Egypte hoopt op een toename van het scheepsverkeer via de snelste verbinding tussen Europa en Azië. Het werk werd uitgevoerd door Nederlandse baggerfirma's.