Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Herdenkingsdienst in Laurenskerk

Zaterdag zendt RTV Rijnmond de herdenkingsdienst in de Laurenskerk uit. Deze dienst voor de slachtoffers van de vliegramp van Malaysia Airlines wordt live uitgezonden op radio, tv en Rijnmond.nl. Met de dienst wil een groep van tientallen Rotterdamse kerken respect betonen aan de slachtoffers en meeleven met de nabestaanden.
Burgemeester Aboutaleb zal een korte toespraak houden. Er is verder ruimte voor stil gebed, een gesprek of het aansteken van een kaars. De dienst begint om 12.30 uur.

Hoogleraar vaker in de fout

Ex-hoogleraar Don Poldermans van het Erasmus MC in Rotterdam is meerdere keren de fout ingegaan als schrijver van wetenschappelijke publicaties. Dat blijkt uit nieuwe onderzoeken naar het werk van de internist en vasculair geneeskundige die tot 2011 werkzaam was in het Rotterdamse ziekenhuis. Poldermans werd ontslagen wegens schending van de wetenschappelijke integriteit. Het Erasmus MC bracht vrijdag de resultaten naar buiten van een onderzoek naar 247 wetenschappelijke artikelen waar Poldermans bij betrokken was.

Nu 189 kisten in Nederland

Gisteren waren er in totaal 189 kisten met lichamen en resten van lichamen in Hilversum aangekomen. Vandaag, zaterdag, zullen er nog 38 kisten arriveren, weer met het zelfde eerbetoon en waarschijnlijk zullen er weer mensen op de viaducten staan en langs de route om de slachtoffers de laatste eer te bewijzen.
Heel Nederland heeft zich geërgerd aan de manier waarop men in Oost-Oekraïne met de doden is omgegaan. Men hoopt, dat onderzoekers nu ongestoord toegang tot het rampgebied kunnen krijgen.

Maria Poetin ondergedoken

De dochter van Poetin, Maria, die in Voorschoten woont met haar vriend, voormalig Gazprom-topman Jorrit Faassen, is de laatste tijd niet meer daar gesignaleerd. Waarschijnlijk is ze niet langer in Nederland. Op Twitter werden er vele dreigementen aan haar adres geuit. Ook burgemeester Broertjes van Hilversum liet zich ontvallen, dat het het beste was haar zonder pardon uit te zetten, een opmerking waarvan hij later zijn spijt betuigde.
Niemand in Voorschoten weet waar Maria is, eigenlijk wil niemand erover praten.

Sancties tegen Rusland

De lijst van Russische personen en bedrijven waartegen de EU sancties onderneemt zoals het niet verlenen van visa, bevriezing van tegoeden of het opzeggen van zakenlijke contacten, is uitgebreid met vijftien personen en achttien bedrijven. Het gaat om de 'inner circle' van Poetin en Russische bedrijven die de rebellen in Oost-Oekraïne faciliteren.
De EU blijft wel gewoon olie, gas en andere grondstoffen afnemen en het wapenembargo zal alleen voor nieuwe contracten gelden.

Last van sancties

De pijn voor de Europese landen, die nu immers minder zaken met Rusland kunnen doen, is een beetje verdeeld. Londen is een belangrijk financieel centrum, dat straks mogelijk minder transacties met Russische banken gaat doen, Duitsland zal minder technologie en machines verkopen, Frankrijk is sterk met wapenverkopen, terwijl Italië afhankelijk is van Russisch gas. 'Iedereen heeft wat ingeleverd, maar tot op zekere hoogte heeft ook iedereen zoveel mogelijk geprobeerd zijn eigen belangen te beschermen' aldus een diplomaat.Zoektocht naar Lisanne en Kris hervat

De vader van Kris Kremers, één van de twee meisjes die in Panama verdwenen, betwijfelt of de twee verdwaald zijn. In EenVandaag zei hij dat een telefoon die in het gebied is gevonden, nog na de verdwijning is gebruikt. Ook het feit dat de beha's van de meiden in hun rugzak zaten, roept vragen op. 'Doe je je beha uit, als je verdwaald bent?' Het onderzoek in Panam is nog niet afgerond, dus hij mag verder niets zeggen over de foto's die gevonden zijn en het gebruik van de telefoon. Maandag hervat Panama het onderzoek.

Erdogan wil president worden

Komende maand beslist de Turkse bevolking of haar premier, Recep Tayyip Erdogan, pesident van Turkije zal worden. Voor de 60-jarige Erdogan zou daarmee een ultieme droom uitkomen. Hij is nu drie keer premier geweest en volgens de regels van zijn partij AKP mag er geen vierde termijn volgen. Hij heeft nu zijn zinnen gezet op het presidentschap.
Hij wil een nieuw soort president zijn, één die bij uitstek een leider van het Turkse volk is en meer macht krijgt dan tot nu toe het geval was.

Overreden peuter vrijwel ongedeerd

In het Zeeuwse Kamperland is een meisje van anderhalf door een auto overreden. Het gebeurde op de camping waar ze met haar ouders verbleef. Wonder boven wonder hield ze er alleen een gebroken sleutelbeen aan over. Een bejaarde Duitser reed per ongeluk met een wiel over de buik van de peuter, die op de grond met schelpjes aan het spelen was. De man had haar over het hoofg gezien. Het meisje is naar het ziekenhuis in Goes gebracht, waar ze voor de zekerheid een nacht moest blijven, maar ze maakt het naar omstandigheden goed.