Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Zomer in krimpen 2022

Het eerste programmaboekje ‘Zomer in Krimpen 2022’ is donderdag door Patrick van der Velden (KrimpenWijzer) en Cees Paul (Synerkri) uitgereikt aan wethouder Hugo van der Wal. Alle zomeractiviteiten in Krimpen aan den IJssel zijn hierdoor gebundeld. “De zomervakantie staat voor de deur. Traditiegetrouw is er dan in Krimpen aan den IJssel weer veel te beleven voor jong en oud”, licht Cees Paul toe. Reden voor KrimpenWijzer en Synerkri om hun activiteiten te bundelen in een gezamenlijk programmaboekje.

Cultuurcafe

Op donderdag 30 juni is er weer een Cultuurcafé in De Tuyter. Deze editie brengt een interactieve muzikale voorstelling in samenwerking met Yopi Abraham en Tiga Batang Rumah, licht Mariska Scalongne-Kleijsen toe: “Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Istori-istori Maluku’ in het Streekmuseum Krimpenerwaard staat het Cultuurcafé in het teken van de Molukse cultuur, maar ook de verbinding tussen Nederland en de Molukken en de nieuwste generaties. Yopi Abraham is kunstenaar, artiest en veel meer.

Watersportvereniging

Watersportvereniging ‘De Hollandsche IJssel’ bestaat 101 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er een boekje verschenen over de historie van de vereniging. Loco-burgemeester Hugo van der Wal was zaterdagochtend naar het haventerrein aan de Griendstraat gekomen om het boekje in ontvangst te nemen. Het boekje verhaalt over de geschiedenis van de vereniging. “Vanaf de oprichting op 21 februari 1921 tot aan de fraaie haven aan de Sliksloot met alle mooie faciliteiten die we nu hebben”, geeft voorzitter Marcel Slingerland aan.

Flop

Een rijksbijdrage van een miljard euro om woningbouwprojecten te versnellen moest extra huizen op gaan leveren, maar het is zeer de vraag of het ook maar één extra huis heeft opgeleverd. Tot die conclusie komt de Algemene Rekenkamer in een rapport over de zogenoemde Woningbouwimpuls. Het vorige kabinet stelde in 2019 een bedrag van 1 miljard euro beschikbaar om iets te doen aan het nijpende woningtekort. Het geld was bestemd voor gemeenten die plannen hadden die in een vergevorderd stadium waren.

Rose

Een wonderbaarlijk natuurverschijnsel gaat na vijf jaar op herhaling. Net als in 2017 kleurt het water van de plas Wagejot op Texel roze. Natuurmonumenten sluit niet uit dat het water helemaal dieproze wordt. Wagejot is een langgerekte plas niet ver van het dorpje Oosterend. De plas is niet natuurlijk, maar ontstond toen in de jaren zeventig grond werd afgegraven voor een nieuwe dijk in de buurt. Maar nu is in de plas sprake van een opvallend natuurverschijnsel, meldt NH Nieuws. Het water kleurt langzaam maar zeker flamingo-roze.