Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Zaterdagmorgen is het bewolkt en regent het af en toe. Pas in de loop van de middag breekt de zon af en toe door. Zodra de zon doorbreekt loopt het kwik op naar 19 tot 22 graden. Er staat een zwakke tot matige, naar noord draaiende, wind. Aan het eind van de dag kan er lokaal een onweersbui vallen. Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en een aantal opklaringen elkaar af. Het is 16 graden en er staat een zwakke noordoostenwind.
Zondag wisselen zon en velden hoge sluierbewolking elkaar af en loopt de temperatuur flink op. Het is 25 tot lokaal 27 graden en er staat een matige oostenwind.

Geluidshinder

Zeker 900 woningen in onze regio komen in aanmerking voor maatregelen om geluidshinder van rijkswegen te verminderen. In Rotterdam alleen al komen 784 woningen in aanmerking. In Dordrecht nog eens 109. In totaal neemt Rijkswaterstaat in Zuid-Holland maatregelen bij ongeveer 1900 woningen verspreid over 22 gemeenten. Voor 1450 van die woningen heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat nu de maatregelen vastgesteld. Die kunnen variëren van de aanleg van stil asfalt en het plaatsen van geluidsschermen langs de wegen tot een gevelisolatieonderzoek.

Corona in de regio

In de afgelopen 24 uur zijn bij het RIVM in onze regio 129 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er ongeveer evenveel als in de afgelopen dagen. Donderdag werden ook 129 coronabesmettingen gemeld. Woensdag waren dat er 104.
Volgens het RIVM zijn in onze regio de afgelopen 24 uur 2 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om twee Rotterdammers. Er is een enkele regiogenoot opgenomen in het ziekenhuis. Landelijk zijn bij het RIVM tot 10.00 uur vanmorgen 659 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 47 minder dan gisteren en daarmee zet de daling dus door.

Balkon

Een man en een vrouw zijn vrijdag bevrijd door de brandweer, nadat een balkon aan de Jericholaan in Rotterdam afbrak tijdens een verhuizing. De twee kwamen vast te zitten tussen het raam op de eerste verdieping en een verhuislift. "Ja, dat was wel even schrikken", zegt de eigenaar van Gastrobar STER, onder de woning. "Mijn collega kwam naar binnen, want we waren nog niet open, en plots viel het complete balkon naar beneden. Het miste hem op een haar." Volgens de eigenaar gaat het om een stuk balkon van één bij twee meter.

75 + 1 Jaar Vrijheid

Met de tentoonstelling ’75 + 1 jaar Vrijheid’ pakt het Streekmuseum Krimpenerwaard kort na haar heropening flink uit. “Het oorspronkelijke plan was om de tentoonstelling vorig jaar te laten plaatsvinden tijdens de grootse viering van 75 jaar vrijheid”, vertelt Hilde van den Berg, de nieuwe directeur van het streekmuseum. “Vanwege de coronamaatregelen kwam daar niets van terecht. Nu kan het gelukkig wel. Mijn voorganger Kim de Vries heeft samen met historicus Sander Enderink hard gewerkt aan de totstandkoming.

Krimpen Festival 2021

Stichting Krimpen Presents is achter de schermen druk bezig om een 2021-editie van het Krimpen Festival op te tuigen. De datum staat al vast: zaterdag 18 september. Het precieze programma wordt komende week bekendgemaakt, maar voorzitter Rutger van den Bosch wil wel vast een tipje van de sluier oplichten: “Het wordt een verrassende en zeer brede line-up, met enkele ontzettend mooie namen. Zoals iedere editie van het Krimpen Festival wordt het weer een evenement voor alle doelgroepen, van jong tot oud en wat muzieksmaak betreft van klassiek tot populair.”

Lekker eten?

Kartonnen of houten rietjes en lepels ter vervanging van plastic: steeds meer bedrijfskantines en afhaalrestaurants stappen over. Toch lijken de klanten niet altijd blij met dit duurzame alternatief. "Dit is toch geen eten zo?" Onlangs stapte McDonald's over op houten in plaats van plastic lepels bij het populaire McFlurry-ijsje. Op de site van de fastfoodketen staat: "McDonald's wil samen meer doen voor minder afval en werkt wereldwijd aan de vermindering en verduurzaming van haar verpakkingsmaterialen.

De geschiedenis van 26 juni

Op 26 juni 1948 wordt de Berlijnse Luchtbrug ingesteld. Tot en met 12 mei 1949 wordt West-Berlijn via de lucht bevoorraad. Nadat in de westelijke bezettingszones van Duitsland de D-mark was ingevoerd, voerde de Sovjet-Unie op 23 juni 1948 een eigen munt in voor de Sovjet-bezettingszone en Berlijn. De westelijke machten besloten dat die munt in West-Berlijn niet geldig was. De Sovjet-Unie reageerde hierop door alle toegangswegen naar Berlijn af te sluiten. West-Berlijn kon vanaf dat moment niet meer via water, spoor of weg bevoorraad worden.