Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Tweede man vast voor dood Ignasia

Een 32-jarige Rotterdammer is als tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Zino Ignasia. De 30-jarige Ignasia werd vrijdag 15 juni doodgeschoten in zijn woning aan het Sandelingplein in Rotterdam-Bloemhof. De verdachte is maandagmiddag op straat aangehouden in Krimpen aan den IJssel. De politie heeft daarnaast een woning in Krimpen aan den IJssel en in Rotterdam doorzocht.
De eerste verdachte is op de dag van het incident direct aangehouden. Hij zit nog vast.

Streekvervoer voor drie dagen plat

De landelijke staking van het Streekvervoer gaat woensdag door. Dat meldt vakbond CNV. De staking gaat drie dagen duren. In onze regio gaan medewerkers van Arriva, Qbuzz, Connexxion en RET 72 uur lang staken. Van RET staan alleen de streekbussen stil. Het stadsvervoer valt namelijk onder een andere cao.
Doel van de acties is een nieuwe cao voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer met een goede loonsverhoging en concrete afspraken over het aanpakken van de werkdruk.

Herstel vogels Botlek duurt weken

Het gaat nog wel even duren voordat alle vogels weer hersteld zijn na de olieramp in de Rotterdamse haven. Dat zegt de expert die de opvang van de dieren coördineert. Het stabiliseren en schoonmaken van de vogels kan per dier wel twee weken duren. Er zijn inmiddels driehonderd met olie besmeurde vogels gevangen, maar de expert verwacht dat er nog zo'n zeshonderd op het water zitten. Ook die moeten worden gevangen. Bij de Maeslantkering is een noodopvangcentrum ingericht, waarin de dieren worden geholpen.

Busje ramt gevel van pand Telegraaf

In Amsterdam is vannacht een busje binnengereden bij het hoofdkantoor van De Telegraaf. De bestelwagen vloog daarna in brand. Er zijn geen gewonden. De politie vermoedt opzet, maar wil verder weinig kwijt over het incident. De bestuurder van het busje is in een donkerkleurige Audi gevlucht. De hoofdredactie van De Telegraf noemt het incident schokkend. "Alles wijst op een aanslag", zegt hoofdredacteur Paul Jansen, die eraan toevoegt dat de krant zich niet laat intimideren. Wel zei hij dat de pers steeds meer onder druk komt te staan.

Bomen weg langs spoor

Een paar honderdduizend bomen langs het spoor moeten vanaf dit najaar gekapt of gericht gesnoeid worden, omdat het overdadige groen een toenemend risico vormt voor het treinverkeer, aldus spoorbeheerder ProRail. In overleg met aannemers, lokale autoriteiten en bio-experts wordt gekeken welke bomen waar moeten verdwijnen. Drones en 3D-scans brengen volgens topman Pier Eringa eerst het gevaar in beeld. Stormen, onweer en slagregens zijn steeds vaker de boosdoeners van grote verstoringen op het 7000 km lange spoornet. Dat kan ook de veiligheid aantasten.

Amsterdam wil Halsema niet

Er is binnen de Amsterdamse gemeenteraad fel verzet tegen GroenLinks-boegbeeld Femke Halsema. Halsema zou één van de laatste kanshebbers op het burgemeesterschap van de hoofdstad zijn. De vertrouwenscommissie zou hevig verdeeld zijn over Halsema´s kandidatuur. Dit met name vanwege haar gebrek aan bestuurlijke ervaring, sinds zij in 2011 de Tweede Kamer verliet. Betere papieren heeft oud-PvdA-wethouder Carolien Gerhels. Zij zou op brede steun van de vertrouwenscommissie kunnen rekenen. Gehrels kent het Amsterdamse stadhuis door en door en beschikt over goede contacten in Den Haag.

Oefening Oostenrijk om migranten

Oostenrijk heeft geoefend met leger en politie om voorbereid te zijn op de massale komst van migranten naar de grens. Aan de oefening nemen 800 politieagenten en 200 militairen deel. Oostenrijk heeft al de grensmacht Puma met 600 man geformeerd voor dit doel. Bij de oefening aan de Sloveense grens namen politieagenten in opleiding de rol van migrant op zich. De opdracht tot de oefening komt van de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie, beiden van de FPÖ. Volgens de politie in de Balkanlanden willen zo'n 80.000 migranten in Griekenland zo snel mogelijk naar West-Europa.

Erdogan wordt dictator

De verkiezingen in Turkije zijn volgens president Erdogan overtuigend door hem gewonnen. Hij deelde dat het volk mede terwijl slechts een deel van de stemmen was geteld. De oppositie die eerst nog tegensputterde zei later, dat de uitslag inderdaad ten gunste van Erdogan was. Inmiddels had Erdogan het hele staatsbestel zo gewijzigd, dat hij een soort alleenheerser is.
Erdogan wil een soort Nieuw Turkije vormen. Mustafa Kemal Pasha, Atatürk, de man die aan de wieg van het moderne Turkije stond, draait zich in zijn graf om.

Harley Davidson fabricatie buiten VS

President Trump wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn economische oorlogje met de rest van de wereld nu Harley Davidson heeft aangekondigd motoren te gaan fabriceren buiten de VS. Doordat de EU de motoren extra gaat belasten, gaan ze zo´n 1800 dollar per stuk meer kosten. Harley Davidson ziet dat niet zitten. President Trump heeft aangekondigd dat hij hevig teleurgesteld is in het bedrijf. De werknemers die hun baan kwijt raken als het bedrijf uitwijkt naar het buitenland, zijn waarschijnlijk heel erg teleurgesteld in Trump.

Positief geluid uit Pyongyang 1/2

Aan de intenties van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un wordt nog steeds getwijfeld, maar de despoot geeft toch steeds vaker positieve signalen af. Zo zou Pyongyang bereid zijn om de lange afstandskanonnen die aan de grens op de zuiderburen gericht staan, terug te trekken. Ook de jaarlijkse anti-Amerikaanse demonstratie, een groot evenement in de socialistische heilstaat, is afgelast. In die sfeer van vertrouwen hebben de VS meer dan honderd houten lijkkisten naar de grens tussen de beide Korea's gestuurd, in de verwachting dat Kim zijn belofte zal nakomen.

Positief geluid uit Pyongyang 2/2

Hij heeft beloofd de resten van de Amerikaanse soldaten die vermist werden in de oorlog van 1950-1953, over te dragen. In totaal stierven ruim 36.000 Amerikaanse soldaten in de Koreaanse oorlog. Van hen, het grootste deel in Noord-Korea gesneuveld, zijn er 7700 nooit teruggevonden, In 2007 zijn voor het laatst stoffelijke resten aan de Amerikanen overgedragen. Hoe oprecht Kim is met het terughalen van zijn geschut is nog onduidelijk. Wellicht hoopt hij zo aan modernere Amerikaanse wapens te komen. Wel positief is, dat de beide Korea's hebben besloten hun militaire 'hotlines' weer te verbinden.