Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Nieuw Familiehuis Daniel den Hoed

Het Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk gaat verhuizen naar de Coolhaven, tegenover de hoofdingang ven het Erasmus MC. Het nieuwe familiehuis komt op Little Coolhaven, een nog te ontwikkelen woon- en werkgebied. Er komt een loopbrug naar het ziekenhuis over de 's Gravendijkwal. Het familiehuis moet 2020 klaar zijn en heeft 22 gastenkamers en zeven studio's. In totaal gaat de bouw 9 miljoen euro kosten. Een deel wordt uit eigen vermogen en een gift van de stichting Roparun gefinancierd. De resterende twee miljoen euro wordt via fondsenwerving opgehaald.

Vluchtauto teruggevonden in R'dam

Een auto waarmee twee vermoedelijke daders van een dodelijke schietpartij in Zoetermeer zijn gevlucht, is dinsdag teruggevonden in Rotterdam. De Opel Corsa bleek op de Statenweg ter hoogte van de Gordelweg te staan. Twee slachtoffers werden rond 11.00 uur zwaargewond gevonden. Ze waren neergeschoten en overleden korte tijd later. De daders namen de Opel onder bedreiging van een vuurwapen mee en lieten die later achter in Rotterdam. De politie kan de identiteit van de slachtoffers nog niet bekendmaken. Naar verluid gaat het om een vader en zoon.

Fans willen op zondag feesten

Feyenoordfans zijn een petitie begonnen voor een kampioensfeest op zondag. Een huldiging op maandagochtend ziet de aanhang niet zitten. De fans smeken burgemeester Ahmed Aboutaleb om 'dit unieke volksfeest, waar alles en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt bijna twintig jaar op gewacht heeft, alsnog op zondagavond na de kampioenswedstrijd plaats te laten vinden'. Binnen een dag was de petitie al duizenden malen ondertekend. Feyenoord kan zondag 7 mei bij Excelsior de titel binnen binnen halen.

Toonderbeeld eindelijk terug

Het beeld Ode aan Marten Toonder wordt volgende week teruggeplaatst bij de Markthal. De zes meter hoge sculptuur van de Artoonisten verdween in 2015 uit het straatbeeld van de Maasstad, het zou een jaar wijken voor de aanleg van een grote fietsenstalling bij station Blaak. Door meerdere werkzaamheden in de omgeving van de standplaats van het beeld bleef het uiteindelijk twee jaar opgeslagen. Op de 105de geboortedag van de in Rotterdam geboren striptekenaar keert het beeld weer terug. Dat is op 2 mei.

EU strooit met vrije dagen

Niet alleen moeten jonge vaders ten minste tien werkdagen verlof krijgen, ook het ouderschapsverlof moet in de hele EU worden uitgebreid, stelt de Europese Commissie vandaag voor. Mannen moeten vier maanden vaderschapsverlof kunnen opnemen, waarbij ze minimaal net zo veel krijgen doorbetaald als bij ziekte.
Of de EU-lidstaten met de plannen instemmen, is zeer de vraag. In sommige lidstaten gelden ruimere regelingen, terwijl andere nog geen enkele vorm van vaderschapsverlof kennen.

EU-pensioen uit onze zak

De rekening van een gigantisch tekort in het pensioenfonds van het Europees Parlement dreigt op het bordje van de belastingbetaler terecht te komen. Naar verwachting keurt morgen een overgrote meerderheid in het Parlement de manier waarop het geld in 2015 is besteed goed. In dat jaar werd een gat van 276 miljoen geconstateerd. Dat probleem wordt zo doorgeschoven naar het dagelijks bestuur. Dit zal de Europese belastingbetaler laten opdraaien voor de wanorde bij het fonds. De SP stemt voor, hoopt dat het parlement het tekort zal aanvullen. De VVD vindt het een grof schandaal.

Lentelunch bij Inloop de IJssel

Met elkaar in een ongedwongen sfeer lunchen brengt mensen tot elkaar en samen lunchen is bovendien veel gezelliger. En zien eten, doet eten! Op dinsdag 9 mei organiseert Inloop de IJssel en gezellige Lentelunch van 13.00 – 14.30 uur. Voor een geringe bijdrage van 2,- p.p. krijgen de gasten een heerlijke lentesoep, broodjes en beleg, vers fruit en koffie en thee. Locatie: de Vijverhoek, Lage Vijver 2, Krimpen aan den IJssel. Let op: aanmelden voor de Lentelunch is wel gewenst. Dit kan via inloopdeijssel@gmail.com of via 06-46 49 66 18.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren? En mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.