Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Maandag is het bewolkt en trekt een regenzone over de regio naar het oosten. Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg en komt slechts af en toe de zon tevoorschijn met enkele buien. Het wordt 15 graden aan zee en 13 graden in het oosten van de regio. Er staat een matig tot vrij krachtige en aan zee krachtig of harde zuidwestenwind. Vanmiddag komt de wind uit west tot noordwest en waait matig en aan zee vrij krachtig. Vanavond en vannacht domineert de bewolking en vallen talrijke buien met de meeste regen in het westen van de regio.

Aanhouding

Twee winkeldieven hebben zaterdag aan het begin van de avond geprobeerd een winkel aan de Rotterdamse Coolsingel te beroven. De beveiligers van de winkel roken onraad en waarschuwden de politie. De beveiligers gingen achter de mannen aan, met hulp van opgeroepen agenten. Bij de Heemraadssingel kon een van de mannen worden aangehouden. De 21-jarige man uit Delfzijl beet één van de agenten in de vinger, maar de agent hield er niets aan over. Volgens een getuige had de verdachte onderweg iets weggegooid, dat bleek een vuurwapen te zijn.

De Waardrenner

Na acht jaar plannen maken en de handen uit de mouwen steken is het wielerparkoers van De Waardrenner op het Lekkerkerkse sportpark Weydehoeck eindelijk gerealiseerd. Met de clubkampioenschappen voor de jeugd en een afsluitend criterium voor de oudere coureurs is de wielerbaan zaterdag officieus in gebruik genomen. De officiële opening vindt volgend jaar tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de Krimpenerwaardse wielerclub plaats. “Zolang wilden we niet wachten”, aldus bestuurslid Ben van Ark.

Muziektent

Lekker chillen op zaterdagmiddag 1 oktober met muziek, eten en drinken in het Springerpark.- Deze dag wordt de muziektent in de spotlight gezet met ‘Muziek in het park’. De opbrengst van deze festiviteit is bestemd voor de bewoners van Gemiva. Het is 2010 wanneer de eerste plannen voor een muziektent ontstaan. Menig Schoonhovenaar dacht met weemoed terug aan de tijd van de muziektent op de Dam. In de jaren vijftig verdween deze. Rotary Schoonhoven nam het initiatief om dit stukje geschiedenis in ere te herstellen.