Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Criminaliteit

Het kabinet trekt 82 miljoen euro uit om jongeren te behoeden voor een carrière in de criminaliteit. Het geld gaat onder meer naar Rotterdam en Schiedam. Doel van het kabinet is dat jongeren zicht krijgen op werk en inkomen, maar ook dat ze streng worden aangesproken als ze in de fout gaan. "Alles valt of staat met jongeren aanspreken op hun gedrag en het betrekken van hun ouders", zegt minister Yesilgöz van justitie. "Alleen door een intensieve persoonsgerichte aanpak kunnen we de intimiderende druk van drugshandelaren op onze kinderen, scholieren en jongvolwassenen stoppen.''

Playmobil

Meer dan vierduizend poppetjes, een berg kastelen en schepen en een kudde paarden. Museum Vlaardingen laat de geschiedenis van Nederland tot leven komen met het bekende speelgoed Playmobil. "De bedenker heeft een aantal jaar lang heel Marktplaats leeggekocht om dit te kunnen maken", zegt museumdirecteur Léanne Selles. Eerlijk is eerlijk, het idee voor de tentoonstelling 'Strijd om Vrijheid. 1000 jaar Nederland in Playmobil' komt niet van het Vlaardingse museum zelf. De beheerder van de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid bedacht dit twee jaar geleden.

Lantaarnpalen

Het is een mega-operatie en een enorme logistieke puzzel: van de 93 duizend lantaarnpalen die Rotterdam bij nacht verlichten zijn er 25 duizend aan vervanging toe. En dat gaat even duren, de gemeente hoopt in 2030 klaar te zijn. Als eerste pakt de gemeente de lantaarnpalen aan die tijdens een inspectie als 'slechtste' uit de bus rolden. Dat betekent niet dat ze op omvallen staan. Of dat plassende honden roest hebben veroorzaakt. "Dat heeft helemaal niets met deze operatie te maken. Honden mogen straks ook gerust weer tegen de nieuwe palen aan plassen", verzekert Jacco de Jongh van Stadsbeheer Rotterdam.

Triest

Wijkagent Rob Doorneveld deelde zaterdag eind van de middag een trieste anekdote: de politieman in de Zoetermeerse wijk De Leyens hield een 80-jarige man aan die bij de Albert Heijn in het winkelcentrum boodschappen had gestolen. De bejaarde gaf als verklaring voor zijn gedrag dat hij 'moeilijk kon rondkomen van zijn AOW'tje'. De levensmiddelen vertegenwoordigden een totale waarde van 17,75 euro. Doorneveld besluit zijn tweet met de mededeling dat de man met een reprimande is heengezonden.

Paard in de zak

In India is een man op een bijzondere manier opgelicht door drie ‘paardenfokkers’. Ramesh Singh, een stoffenhandelaar uit de deelstaat Punjab, kocht recent een paard van het zeldzame Marwari-ras, dat bekend staat als een schitterend zwart krijgspaard. Voor het dier betaalde Singh 2,3 miljoen Indiase roepies, omgerekend zo’n 27.000 euro. Daar kreeg hij echter snel spijt van. Alles leek goed en wel, tot hij bij thuiskomst het paard trakteerde op een wasbeurt. Aldaar verdween de zwarte kleur plotseling als sneeuw voor de zon: de zwarte haarverf spoelde weg en het paard bleek bruin.