Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Woensdag is het opnieuw grijs in onze regio maar blijft het wel op de meeste plaatsen droog. Enige dat opvalt invergelijking met de laatste dagen is dat er wat meer wind komt te staan uit het westen tot zuidwesten en die wordt matig van kracht, kracht 3 tot 4. De temperatuur komt uit op ongeveer 6 graden. Vanavond en vannacht blijft het meest bewolkt en neemt de wind nog wat verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land, kracht 4 tot 5 en tot krachtig, kracht 6 aan zee uit het zuidwesten.

Hotelschip

Het hotelschip ‘De Holland’ meert rond 1 februari af in de Sliksloothaven te Krimpen aan den IJssel. Aan boord verblijven 63 vluchtelingen. Het schip met vluchtelingen lag de afgelopen tijd in Ridderkerk en blijft in Krimpen aan den IJssel maximaal acht weken liggen. Burgemeester Martijn Vroom: “Wij zijn blij dat we deze goed afgestemde overdracht in samenspraak met Ridderkerk hebben gedaan. In deze gemeente hebben de asielzoekers, mede dankzij vrijwilligers, een goed verblijf gehad.”

All you need

Op zaterdag 5 februari staat de All You Need Is Love-caravan op het Raadhuisplein bij winkelcentrum Crimpenhof. Met Valentijnsdag voor de deur is dit dé kans om een videoboodschap op te nemen in de caravan, bekend uit het gelijknamige televisieprogramma van Robert ten Brink.
‘Het Raadhuisplein, aan de kant van het gemeentehuis, wordt ook wel het Trouwplein genoemd. Dit is dan ook de perfecte locatie voor de All You Need Is Love-caravan. Zaterdag 5 februari, tussen 10.00 en 17.00 uur, krijgt iedereen de kans om in de caravan een videoboodschap op te nemen’, laat de organisatie vanuit het Krimpense winkelcentrum weten.

Kapot

Tom Dirksen, inwoner van Haastrecht, kan er met zijn hoofd niet bij: ‘Waarom moet alles kapot?’ Nieuwste ‘slachtoffer’ is de infozuil ‘Het kasteel van Haastrecht’. Dirksen: ‘Met onze labrador loop ik in Haastrecht weleens over de Zijdeweg door dat kleine stukje natuur wat we nog hebben. Vandalen vonden het nodig om de zuil te vernielen. Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Waarom haalt iemand het in zijn hoofd om zo’n mooi stukje informatievoorziening kapot te maken..?’