Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn tot maandagochtend 10:00 uur 632 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan zondag, toen er 572 nieuwe besmettingen werden geregistreerd.
Zaterdag waren het er 558. Het aantal besmettingen in de regio loopt al weken op. Een week geleden op maandag waren het er 355. Nog een week eerder ging het om 275 besmettingen. Ook het zevendaags gemiddelde is gestegen. Op zondag stond dat op 520 en maandag gaat het om gemiddeld 559 nieuwe besmettingen in de afgelopen zeven dagen.

Oplichting

Een 79-jarige inwoonster van Bergambacht is afgelopen weekend enkele duizenden euro’s kwijtgeraakt, nadat ze werd opgelicht. Een van de oplichters deed zich via de telefoon voor als bankmedewerker. Hij vertelde dat er iets mis was met haar pas en wist de vrouw haar pincode te ontfutselen. Even later stond er iemand bij de mevrouw op de stoep, die zogenaamd vanuit de bank haar pas onklaar moest maken. Dat deed hij ook, maar niet nadat hij enkele duizenden euro’s had opgenomen van haar rekening.

Dom

Een man in Egypte klaagde over extreme buikpijn na het inslikken van een mobiele telefoon. Hij slikte het voorwerp zes maanden geleden in, maar vertelde dat hij zich enorm schaamde en geen medische hulp zocht. Naar eigen zeggen hoopte hij dat de telefoon via zijn ontlasting zijn uitweg kon vinden. De Egyptenaar vond de pijn echter steeds erger worden en toen troffen artsen de telefoon in zijn maag aan. Het ‘slachtoffer’ moest met spoed worden geopereerd ter voorkoming van een mogelijk levensbedreigende situatie, schrijft Gulf Today.

Wat gebeurde er op 26 oktober

Op 26 oktober 1861 wordt bekendgemaakt dat de Pony Express er mee op houdt. Anderhalf jaar eerder was de beroemde postverbinding ingesteld door de ondernemers William H. Russell, Alexander Majors en William B. Waddell. In deze periode was communicatie tussen het westen en oosten van Amerika nog erg moeilijk. De Pony Express was het eerste snelle transportmiddel voor kleine goederen en post over het Noord-Amerikaanse continent. Poststukken konden in tien dagen tijd van St. Joseph in Missouri naar Sacramento, bij de kust van de Stille Oceaan, worden vervoerd.