Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Politie pakt Poolse fietsendieven op

Twee Polen zijn vorige week in Rotterdam aangehouden, omdat ze elf gestolen fietsen in hun bestelbusje hadden. De fietsen werden op de Bentincklaan in Rotterdam-Blijdorp in de bus geladen. Toen agenten bij de bus aankwamen, waren de dieven al gevlogen. De politie bleef het busje in de gaten houden en kon de verdachten van 37 en 39 jaar eenvoudig arresteren toen zij terugkeerden. Tien van de elf fietsen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaars.
De fietsen waren alle elf niet fatsoenlijk vastgezet, zegt de politie
.

Anti-terreureenheid oefende

Metrostation Rotterdam-Blaak was in de nacht van woensdag op donderdag het decor van een anti-terreuroefening. De Dienst Speciale Interventies (DSI) speelde er een aanslag door terroristen op Koningsdag na. Daarom waren er tientallen figuranten uitgedost in het oranje, waarvan verschillenden 'gewond' raakten. De DSI oefende niet alleen op het uitschakelen van terroristen, maar ook op het evacueren van de gewonden. De DSI bestaat uit speciale eenheden van de politie en Defensie. Ze houden zich bezig met het bestrijden van grof geweld, zware criminaliteit en terrorisme.

Douane vindt 42 kilo cocaïne in brandstoftank

De douane heeft begin vorige maand 42 kilo cocaïne onderschept. De harddrugs zaten verstopt in de brandstoftank van een luxe Range Rover. De auto was geïmporteerd uit Curaçao en bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Voor het opsporingsonderzoek liet de politie de auto gewoon ophalen uit de haven. De wagen werd verplaatst naar een garagebox in Waddinxveen. Daar is de auto op 17 maart door de politie in beslag genomen.
Drie dagen later werd een eerste verdachte aangehouden. Het ging om de man die de auto in ontvangst had genomen.

Fotomuseum zoekt hulp van publiek

Het Nederlands Fotomuseum zoekt mensen die willen helpen om het archief van de bekende fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) te beschrijven. Het gaat om bijna een half miljoen foto's. Het Fotomuseum wil het hele archief van Oorthuys toegankelijk maken voor het publiek. De afgelopen maanden heeft het museum het archief gedigitaliseerd door alle contactbladen met afdrukken van Oorthuys' foto's te scannen.
Vanaf 1 mei staan die contactbladen online en kan iedereen ze van een beschrijving voorzien.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.