Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

De bewolking overheerst op tweede kerstdag en zeer lokaal kan er eerst nog een spatje regen vallen in het noorden. De zon breekt met name in het zuiden af en toe door. Het wordt 5 graden in het zuidoosten en 9 graden in het noordwesten. Er waait een zwakke of matige zuidwestenwind. Vannacht is het wisselend bewolkt In het binnenland kan het een graadje vriezen. Donderdag is er veel bewolking. In het zuiden kan de zon soms even doorbreken. Het wordt 4 tot 6 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Vlaamse regering wil invoering kilometerheffing

De Vlaamse regering onderzoekt of op alle wegen in Vlaanderen een kilometerheffing kan worden ingevoerd om drukte en files tegen te gaan.Volgens de financieel-economische krant De Tijd werd eerst ook nog gekeken naar een heffing die alleen zou gelden op plaatsen met veel file, zoals de ring van Antwerpen.
Maar dat scenario is van tafel, omdat het zou leiden tot sluipverkeer op minder drukke wegen. Wordt de heffing ingevoerd, dan moeten ook buitenlandse chauffeurs gaan betalen.

Midwinterconcert in Dorpskerk

Op vrijdag 28 december organiseert is er in de Dorpskerk in Capelle a/sd IJssel het jaarlijkse Midwinterconcert met jonge toptalenten van het Prinses Christina Concours. Deze keer treden op Tim de Vries (viool), Mischa van Tijn (piano) en Viktor Koning (gitaar). Zij brengen o.a. werken van Bach, Schubert, Pärt, Chopin, Rachmaninov en De Sarasate. Cees van der Slik bespeelt bovendien tijdens de inloop het prachtige Van Dam orgel. Het concert is van 20.00-22.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang € 5,-. (graag contant gepast te voldoen), incl. pauzedrankje en drankje na afloop.

Familie theatervoorstelling in De Tuyter

Op zondagmiddag 30 december, om 15:30 uur speelt Mark van Vliet Theater de Muzikale voorstelling 'De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn'. De voorstelling is geinspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Tickets kosten in de voorverkoop 5,00 via www.cwpkrimpen.nl. Aan de deur, op de dag zelf, kosten tickets 7,50,- Reserveren van tickets kan via tickets@cwpkrimpen.nl of 06-22640541

'65 jaar Streekmuseum in 65 museumschatten'

Vanaf 15 december is in Streekmuseum Krimpenerwaard een nieuwe tentoonstelling te zien zijn. Het Streekmuseum bestaat dit jaar 65 jaar en de tentoonstelling geeft een goed beeld van de enorme diversiteit van de museumcollectie. Elk voorwerp vertelt over het leven en werken in de Krimpenerwaard. Tegelijkertijd is het ook een ode aan alle mensen die de afgelopen 65 jaar hun kennis, energie en vrije tijd hebben gegeven aan het museum.
Het museum is op 2e kerstdag open van 14.00 tot 17.00 uur