Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Vrijdag schijnt de zon eerst flink, maar soms drijven sluierwolken voorbij. In de middag bereiken wat dikkere wolken het noorden. Met een zwakke tot matige noordenwind wordt minder zachte lucht aangevoerd. Het wordt van noord naar zuid 16 tot 22 graden, op de Wadden is het frisser. Komende nacht breidt een gebied met bewolking zich verder naar het zuiden uit. Het koelt af naar en graad of 6. In het weekend zien we in de ochtend vaak wat wolkenvelden, in de middag is de meeste ruimte voor de zon. Het wordt 14 tot 18 graden.

KO’s in Krimpen aan den IJssel

Op vrijdag 24 april 2020 reikte burgemeester Martijn Vroom een Koninklijke Onderscheiding uit aan zes Krimpenaren tijdens de Lintjesregen. Ter gelegenheid van Koningsdag 2020 zijn de heer N. van Campen, de heer P.J. Dullaart, de heer F. van der Hart, de heer J.M. de Kwant en mevrouw M. Slingerland-Vis door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer C. de Vries is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen een filmpje waarin burgemeester Martijn Vroom hen persoonlijk toesprak.

Krimpen Beweegt Samen 1/2

Qua Wonen, KrimpenWijzer en Synerkri hebben de handen ineengeslagen om Krimpen aan den IJssel ook in deze moeilijke tijd in beweging te houden. We moeten nu nog zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden. Ontmoetingsruimten, sportverenigingen en sportscholen zijn dicht. Om toch te blijven bewegen is deze week een start gemaakt met balkongym in de Landerijen, Middenwetering, Gouden Regen en Cascade. Met stralend weer en veel enthousiaste deelnemers een heel mooie start.

Krimpen Beweegt Samen 2/2

De komende weken worden deze activiteiten vervolgd door heel Krimpen heen. Ook komt er een speciale activiteit voor kinderen op de woensdagmiddag. Bewoners kunnen bovendien zelf een aanvraag doen voor balkongym of voortuingym in hun buurt. Zij kunnen daarvoor een mailtje sturen naar info@synerkri.nl Atletiekvereniging MTK en sportschool MyMove gaan volgende week een bijdrage geven aan deze activiteiten. Dat past mooi in het net afgesloten Lokaal Sportakkoord Krimpen. Op www.synerkri.nl en de Facebookpagina’s van Qua Wonen, Krimpenwijzer en Synerkri is het actuele rooster te vinden.

1533: de geboortedag van prins Willem van Oranje

Prins Willem van Oranje (Slot Dillenburg, Hessen, Duitsland, 1533 – Delft, 1584) was de Vader des Vaderlands. Zijn bijnaam luidt Willem de Zwijger omdat hij nooit het achterste van zijn tong liet zien. Hij leidt de opstand tegen de Spanjaarden met de Tachtigjarige Oorlog als gevolg. Zijn lijfspreuk, Je Maintiendrai, is de lijfspreuk van ons land geworden. Ook ons volkslied is gewijd aan de prins. Willem van Oranje wordt door Balthasar Gerards in Delft op 10 juli 1584 vermoord.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.