Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Met Fair Chance naar de kermis

Dinsdag 21 april heeft de St. Fair Chance weer kinderen blij kunnen maken door het uitdelen van muntjes voor de attracties op de Krimpense kermis. “We doen dit al voor het zesde jaar en we zien ieder jaar het aantal kinderen dat in aanmerking komt voor onze acties groeien”, zegt Mariëtte Bac, voorzitter van de stichting. “We zijn ontzettend dankbaar dat de kermisexploitanten ook dit jaar weer bereid waren om ons tegemoet te komen door een deel van de kosten te sponsoren". Informatie over St. Fair Chance op de website: www.fairchance-krimpen.nl


Ontbrekende MH17-doden snel bekend

De laatste twee slachtoffers van de MH17-vliegramp zouden voor 1 juli moeten zijn geïdentificeerd. Minister Van der Steur heeft daar goede hoop op. Dertig forensische experts zijn op dit moment in Oost-Oekraïne om onderzoek te doen op de rampplek. Zij hebben de afgelopen week veel stoffelijke resten gevonden, werd gisteren bekend. Nu wordt alles op alles gezet om snel al die resten te identificeren, zei Van der Steur. Het team dat in Hilversum de identificatie van de slachtoffers doet, wordt daarom uitgebreid.

Samen vooruit met de Molukse wijk 1/2

Op 25 april 2015 is het 65 jaar geleden dat op Ambon (Indonesië) de RMS werd uitgeroepen en erkend door de Verenigde Naties, waarbij Nederland beloofd had de RMS te steunen om een eigen staat/land te bewerkstelligen. Elk jaar staat de Molukse bevolking stil bij dit moment.
Ook in de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel wordt hier op verschillende manieren invulling aan gegeven. Op vr. 24 en za. 25 april zijn er verschillende activiteiten in en om het stichtingsgebouw ‘U.M.A.M.’.

Samen vooruit met de Molukse wijk 2/2

Vrijdagavond begint met een kerkdienst om samen met jong en oud stil te staan bij de geschiedenis. Om 21:00 is er een muzikaal intermezzo van bezinning naar feest.
Zaterdagmorgen wordt, na het wakker maken van de bewoners in de wijk met de Tifa, de vlag gehesen op het kerkplein midden in de Molukse wijk. Daarna kunnen geïnteresseerden in het 'U.M.A.M.' gebouw zich verdiepen in de achtergrondverhalen. Er is een tentoonstelling die in het teken staat van deze speciale dag en er worden educatieve films gedraaid.

Schrijvers gezocht 1/2

De Bibliotheek vindt het belangrijk dat bewoners van Krimpen- en Capelle aan den IJssel kunnen kennismaken met het werk van schrijvers uit beide gemeentes. Daarom organiseren zij zaterdagochtend 9 mei een bijeenkomst waarbij schrijvers kunnen toetreden tot de eregalerij van schrijvers uit Krimpen- en Capelle aan den IJssel. Bent u schrijver en hebt u een link met Krimpen- of Capelle aan den IJssel, woont u in Krimpen of Capelle, schrijft u erover of bent u op een andere manier verbonden met een van beide gemeentes.