Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag bevinden we ons opnieuw in de warme lucht. De temperatuur loopt op naar zo'n 27 of 28 graden. Verder schijnt de zon, maar trekken er ook wolkenvelden voorbij. Vooral in de ochtend is er nog een lokale regenbui mogelijk. Er waait een overwegend matige zuidenwind. Mogelijk dat er in de avond of in de nacht naar vrijdag een lokale onweersbui valt.
In de nacht maakt vooral de kustregio kans op een lokale onweersbui. De temperatuur zakt naar 19 of 20 graden en er staat een zwakke zuidenwind.

Omzet

Winkeliers en vastgoedeigenaren in de drukke winkelgebieden in Rotterdam slaan alarm over de mondkapjesplicht die daar sinds twee weken geldt. Driehonderd van hen stuurden gezamenlijk een brandbrief naar de gemeente. Met de invoer van de mondkapjesplicht in onder meer het centrum, op Zuidplein en in Alexandrium is de omzet in de winkels gekelderd. "Wij zien sinds 4 augustus een enorme dip in bezoekersaantallen. Ondernemers geven ook aan dat de omzet enorm terugloopt", vertelt directeur Dominique van Elsacker van de Urban Department Store.


Branden

De gemeente Alblasserdam gaat in gesprek met de projectontwikkelaar van het Mercon-terrein. Directe aanleiding zijn de twee grote branden. De gemeente hoopt dat de projectontwikkelaar haast gaat zetten achter de plannen voor nieuwbouw op het terrein. Woensdagmiddag moest de brandweer voor de tweede keer in een maand tijd met groot materieel uitrukken naar de West-Kinderdijk, omdat er brand was uitgebroken in een leegstaande loods. Bij de vorige brand, eind juli, werd zelfs een NL-Alert verstuurd vanwege de heftige rookontwikkeling.

Hond

Na een tocht van ruim 800 kilometer is weggelopen hond Sam uit Zwitserland teruggevonden in Callantsoog. Gespecialiseerde teams uit Zwitserland en Duitsland zouden hebben geprobeerd de hond te vangen, maar het duurde maanden voordat de hond kon worden gepakt. Sam dankt zijn naam aan de samenwerking tussen het Nederlandse en Duitse team. Zijn echt naam is niet bekend. In maart zou Sam voor de eerste keer gespot zijn in Zwitserland, waar veel onduidelijkheid bestond over de Bretoense Spaniël.

Restaurant

Een restaurant in China heeft voor landelijke opschudding gezorgd door gasten bij de ingang te verplichten hun eigen gewicht te wegen. Het beleid kwam met goede bedoelingen tot stand in het kader van een landelijke campagne tegen voedselverspilling, de zogeheten Clean Your Plate-campage - ofwel ‘eet je bord leeg’, maar stuitte op forse kritieken. Het restaurant in Changsha, de hoofdstad van de zuidelijke provincie Hunan, plaatste deze week twee grote weegschalen bij de ingang van het gebouw, weet BBC.

Koude

Er wordt gewaarschuwd voor een historische golf van koude en sneeuw die deze week de landen van Zuid-Amerika en dus ook Misiones zal treffen. Het Braziliaanse meteorologiebedrijf MetSul waarschuwde deze zondag dat een 'zeer intense' polaire luchtmassa de helft van het Braziliaanse grondgebied en een groot deel van Zuid-Amerikaanse landen, zoals Uruguay, Paraguay en Argentinië, zal bereiken vanuit de Litoral, NOA en Centrum van het land, inclusief Buenos Aires. "Het evenement heeft het potentieel om een ​​historisch record van kou en sneeuw te zijn", waarschuwden ze.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.