Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief

Chihuahua bijt overvaller

Een klein hondje uit Zwijndrecht heeft zaterdagmiddag grote moed getoond. Een chihuahua, zag hoe een overvaller het huis van zijn baasje binnendrong en greep kordaat in door hem in zijn been te bijten. De bewoonster lag te slapen toen de overvaller binnenkwam. Toen de 56-jarige vrouw beneden tumult hoorde, ging ze poolshoogte nemen en kwam ze oog in oog te staan met de ongenode gast. Gelukkig kreeg ze hulp van haar kleine, maar temperamentvolle viervoeter. Behalve de overvaller raakte niemand gewond.

Modelvliegshow boven Rozenburg

In Rozenburg vliegen dit weekend straaljagers, dubbeldekkers en helikopters door het luchtruim. Geen echte, maar modelvliegtuigen die er levensecht uit zien. De dag is georganiseerd door de Elektronica en Modelbouw Club Rozenburg (E.M.C.R.), die al sinds 1972 bestaat. Piloten vliegen zaterdag en zondag de hele dag met hun mooiste radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen. Zo zijn er echte straaljagers te zien waaronder één met de afmetingen van een kleine auto, propellervliegtuigen zoals Spitfires, bommenwerpers en een dubbeldekker met een spanwijdte van ruim 2,5 meter.

16-jarige rijdt met te veel drank op in auto van v

Een zestienjarige jongen uit Arnhem is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op het rijden in de auto van zijn vader. Hij had ook nog te veel gedronken. Agenten zagen de jongen rijden door de Willemstunnel in zijn woonplaats, met nog twee mensen in de auto. De politie wilde hem controleren omdat hij duidelijk jonger was dan degene op wiens naam de auto stond. Ook zagen agenten de inzittenden steeds angstig achterom kijken. De bestuurder probeerde nog te ontkomen maar stopte uiteindelijk toch.