Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief

Varend Corso Westland op

Vrijdag om 13.00 uur is het Varend Corso begonnen met de zogenaamde Rijnmonddag. Drie dagen lang varen de versierde boten met bloemen, planten en fruit door een andere streek. Het thema dit jaar is "Op volle toeren!" en verwijst naar het bekende tv-programma uit de jaren '70. Het corso ging van start in Honselersdijk en voerde via Schipluiden en Vlaardingen naar Maasland. Zaterdag is de Westlanddag en zondag varen de boten door Delfland. TV Rijnmond doet zondagavond uitgebreid verslag van het evenement.

Minder winst Eneco na zachte winter

Eneco heeft veel minder winst gemaakt door de zachte winter. Ook lagere energieprijzen en transporttarieven deden de winstkansen voor de leverancier de das om. De winst daalde met 16 procent tot 155 miljoen euro. De omzet bedroeg 2,4 miljard. Toch zegt Eneco tevreden te zijn over het eerste half jaar, want de activiteiten groeiden flink. "Met 402 miljoen euro investeerden we, in vergelijking met de eerste helft van het voorgaande jaar, meer in kwaliteit en uitbreiding van onze netten en de verduurzaming van de energievoorziening.", zegt de financieel directeur.

Weerwaarschuwing KNMI

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer. Het hele land krijgt vanmiddag, zaterdag, te maken met fikse regen- en onweersbuien soms ook met hagel en zware windstoten. De buien trekken van zuidwest naar noordoost over het land. In korte tijd kan er erg veel neerslag vallen en daarom geldt in het hele land code geel. Het KNMI weet niet of het net zo erg wordt als de afgelopen maandag, toen zware regenval op veel plaatsen leidde tot wateroverlast. Een woordvoerder denkt dat de kans minder groot is, omdat de buien nu sneller zullen overtrekken.

Eieren hooguit een maand vers

Volgens de experts van Efsa, het Europese bureau voor Voedselveiligheid is het uitermate onverstandig een ei langer dan 28 dagen te bewaren. Hoe ouder eieren zijn, hoe groter de kans een voedselvergiftiging op te lopen. De enige manier om een infectie tot een minimum te beperken is door eieren in de koelkast te bewaren.
Een vers ei blijft hooguit 28 dagen tot na de legdatum vers. Na die datum zijn ze niet opeens bedorven, maar neemt de kwaliteit wel af. Het eiwit wordt na vier weken dunner. Goed koken beperkt het risico op voedselvergiftiging.

Prijzenoorlog Curacao-ticket

De prijzenslag voor vakanties naar Curacao wordt komend winterseizoen heviger. Retourtickets zullen in sommige perioden ver onder 500 euro verkrijgbaar zijn. Zowel KLM als ArkeFly gaan meer vluchten naar het eiland aanbieden. Corendon, dat 350 stoelen per week bij KLM afneemt, doet met partner Stip Reizen volop mee aan de prijzenoorlog. Inclusief een week hotel en transfers kost een Curacao-vakantie vanaf 599 euro per persoon.
Deze zomer zou de belangstelling voor Curacao flink gegroeid zijn.

Joyriding met tank

Tijdens veteranendag heeft iemand een tank ontvreemd bij de Johannes Postkazerne in Havelte. De dief kon via het hekwerk op het kazerneterrein komen en wist hoe het voertuig van het type YPR bediend moest worden. Omdat er wegens veteranendag veel verkeer vanaf de kazerne was kon de joyrider ongemerkt het terrein afrijden. Zeventig kilometer verderop werd het afgedankte voertuig, dat klaarstond om verkocht te worden, geparkeerd op een parkeerplaats aan de A28. Daar werd een 52-jarige dakloze aangehouden. Waarschijnlijk een oud-militair.