Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief

Het weer

Het is vandaag zonnig en het wordt buitengewoon warm; tussen 33 en 36 graden landinwaarts. Op de stranden wordt het 30 of 31 graden, later steekt daar een verkoelend windje van zee op. Laat in de middag ontstaan er stapelwolken, maar waarschijnlijk pas in de nacht trekken vanuit het zuiden een aantal (stevige) regen- en onweersbuien het land in. Morgen is de tropische lucht verdreven en wordt het 21 tot 25 graden. In de ochtend kunnen nog enkele buien vallen, daarna is het droog met zonnige perioden

Anti-homowet geldt ook op Spelen

Het verbod op 'homo-propaganda' in Rusland,is onverkort van kracht tijdens de Olympische Spelen in Sotsji, zegt de Russische minister van Sport, Moetko. Moetko komt met zijn opmerking na een verklaring van het IOC over de Spelen
van 2014.Het IOC garandeert dat atleten en bezoekers van de Spelen niet worden gediscrimineerd. Atleten met een "niet-traditionele geaardheid" die op straat hun geaardheid tonen,zullen zich moeten verantwoorden,zegt Moetko.Sportkoepel NOC*NSF vindt de handhaving van de wet in Sotsji onacceptabel.

Blijdorp voorbereid op geboorte olifantenbaby

Olifant Trong Nhi is pas over een maand uitgerekend, maar diergaarde Blijdorp heeft nu al alles in gereed gebracht: van babykamer tot webcam. Zo kunnen publiek en verzorgers ieder detail in de gaten houden en straks de bevalling live volgen.De kudde olifanten in Blijdorp oogt nog heel ontspannen en geniet van de dagelijkse waterpret. Relaxed oogt ook Trong Nhi, die al 21 maanden zwanger is van haar eerste olifantenjong. Al is daar weinig van te zien; de olifant heeft een nauwelijks dikkere buik. Toch zit daar een jong in van al gauw 75 kilogram.

Vakantie in het Streekmuseum 1/2

Het is zomer! De zomeractiviteiten in het museum gaan weer van start. Elke dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de zomervakantie kunnen kinderen lekker spelen, luisteren en knutselen. Op de dinsdagmiddag kijken en luisteren naar de avonturen van Rokus en Teuntje tijdens het poppenkastverhaal. Deze keer krijgen Snuf de hond en Kaatje de Kip de schrik van hun leven als er wel heel vreemde dieren op het erf verschijnen…. Daarna is er een speciale kinderrondleiding waarna de kinderen lekker buiten kunnen spelen met ouderwets speelgoed.


Vakantie in het Streekmuseum 2/2

Elke donderdag maken de kinderen hun eigen poppenkastpop. Als de poppen klaar zijn is het tijd om het museum te bekijken. Voor de knutselmiddag graag van te voren reserveren: Tel: 0180-514866 of via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl Wanneer: Elke dinsdag- en donderdagmiddag in de vakantie om 14:30 uur in het Streekmuseum, IJsseldijk 312 te Krimpen a/d IJssel Kosten:Poppenkast: normaal entreegeld à € 2,50 per kind incl. rondleiding en ranja Voor de knutselmiddag € 2,50 extra. Met het Jeugdvakantiepaspoort gratis.