Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief

ISO keurde goed

Tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam functioneert volgens de de zogeheten ISO-normering goed. Daarvoor kreeg het maanden geleden nog twee certificaten.
Daarmee kon het bedrijf voor de verzekering aantonen dat het voldoet aan allerlei eisen. SP-gedeputeerde Rik Janssen vindt het vreemd dat dat kan gebeuren in een tijd dat de onderneming aan alle kanten faalde.
Janssen vindt dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid daarom ook moet kijken naar de wijze van certificering bij dergelijke bedrijven.

Eens over bezuinigingspakket

De politieke leiders van de drie regeringspartijen in Griekenland hebben overeenstemming bereikt over een pakket bezuinigingen dat 11,5 miljard euro moet opleveren. De voorstellen van premier Antonis Samaras zijn geaccepteerd, zei minister van Financiën Yannis Stournaras woensdag tegen journalisten na afloop van het beraad.
De leider van de socialistische partij, Evangelos Venizelos, wil dat Griekenland meer tijd krijgt om de bezuinigingen door te voeren. Maar hij zei woensdag die eis nu opzij te schuiven in het belang van de Griekse economie.

Ontslagronde Sharp

Het Japanse Sharp is van plan wereldwijd zo'n 5000 banen te schrappen. Het zou de eerste ontslagronde zijn bij het bedrijf sinds 1950.
Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters. Sharp heeft veel last van problemen op de televisiemarkt, het zwakke wereldwijde consumentenvertrouwen en een sterke yen.
Wereldwijd heeft het concern 57.000 mensen in dienst. Het salaris van het bestuur van Sharp zou naar verluidt met 20 tot 50 procent worden verminderd. Sharp wilde niet reageren op het bericht.