Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief

Het weer

Zaterdag zijn er perioden met zon en langs de kust valt eerst nog een enkele bui. Het wordt vanmiddag ongeveer 8 graden. Er waait een matige en aan zee matig tot soms vrij krachtige noordoostenwind. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en wordt het flink koud met op uitgebreide schaal lichte vorst. Aan het eind van de nacht neemt de bewolking vanuit het noorden toe. De temperatuur varieert van rond het vriespunt langs de kust tot -4 graden in het oosten van de regio. De wind waait zwak en langs de kust matig en krimpt naar het noorden.

Visarend

Een tweede visarend heeft zich vrijdag gemeld bij het nest in de Biesbosch bij Dordrecht. Hoewel boswachter Harm Blom hoopte dat nu het vrouwtje was gearriveerd en er binnenkort gepaard kon gaan worden, gaat het naar alle waarschijnlijkheid juist om een concurrent van het mannetje dat al sinds afgelopen weekend in het gebied bivakkeert. De visarend weet de Biesbosch elk jaar wel weer te vinden als broedplaats. Vorig jaar leidde het in het natuurgebied bij Dordrecht zelfs tot vijf paartjes en nesten.

Broedtijd

Wildbeheereenheid Krimpenerwaard doet de oproep om in de broedtijd honden aan de lijn te laten en katten binnen te houden. Harm Koelewijn, bestuurslid van WBE Krimpenerwaard: “Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat honden én katten grote schade kunnen aanrichten in de natuur. Daarnaast doen we de oproep om jonge wilde dieren niet aan te raken. Soms lijken ze te zijn achtergelaten door hun moeder, maar niets is minder waar. Mensengeur op het jonge dier kan de reden zijn waardoor het moederdier haar jong verstoot.”

Kunstweek

Op basisschool het Octaaf werd maandag de Kunstweek feestelijk geopend. Leerkrachten gingen door de ‘verandermachine’ en kwamen er als ware kunstenaars weer uit tevoorschijn. Piet Mondriaan, een beeldhouwer, danseres, fotograaf, muzikant en zelfs een levend schilderij waren van de partij. Na de opening mochten alle kinderen de kunstwereld betreden via het schilderij van Piet Mondriaan. Tijdens de Kunstweek leerden de kinderen alles over kunst en creëerden zij hun eigen kunstwerken.

Jubileum

Vanwege het 50-jarig jubileum van snackbar Den Uyl kost een patatje mèt woensdag 6 april vijftig cent. “Laat maar komen, we zijn voorbereid op een gekkenhuis”, lacht eigenaar Kyra Straver. De prijzen die klanten vijftig jaar geleden betaalden voor patat en snacks doen nu onwerkelijk aan. “Met de stijgende inflatie en hoge energieprijzen betaal je tegenwoordig het veelvoudige in een cafetaria. Op de jubileumweek na dan”, lacht de patatbakster. “En we hopen de wachtrijen kort te houden, zoals altijd trouwens.”

Voorjaarsconcert Concordia

Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel viert op 9 april het voorjaar met een concert. Op het gevarieerde programma staat o.a. muziek van de musicals Soldaat van Oranje en Les Misérables.

Het concert vindt plaats in het kerkelijk centrum De Rank aan de Albert Schweitzerlaan 8 in Krimpen aan den IJssel. Zaal open om 19:00 en aanvang om 19:30 uur. Kaarten zijn te bestellen via info@concordiakrimpen.nl of aan de deur.
Entree € 7,50 en voor kinderen € 5,00.

Braderie Hart van Krimpen

Zaterdag 9 april is er een grote braderie in en rondom winkelcentrum Crimpenhof. Tussen 10.00 en 17.00 uur staan er meer dan 50 kramen verspreid over het Raadhuisplein, binnen in Crimpenhof en het plein aan de Hoogstade. Op de braderie is van alles vinden, van cadeautjes tot kleding, voor ieder wat wils. Aan de kinderen is ook gedacht, zij hoeven zichzelf deze dag zeker niet te vervelen. Er zijn namelijk heel veel GRATIS kinder-activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website: www.crimpenhof.nl

Mondriaan expositie in de Tuyter 1/2

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in het huidige Mondriaanhuis in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot één van de grootste abstracte kunstenaars van de twintigste eeuw.
Op initiatief van Stichting Synerkri zijn leden van de Vereniging Krimpener Kunstwaard uitgedaagd om een kunstwerk te maken geïnspireerd op het werk van Mondriaan en deze tentoon te stellen in De Tuyter. Marri van der Spek, Janet Goedhart, Elke Spel, Inge van Driel, Janke Deelman en Suus van de Water hebben deze uitdaging aangenomen.

Mondriaan expositie in de Tuyter 2/2

Vanuit cultuureducatie is aan Hannah Bolsius van Hamer en Blauw en tevens leerkracht op OBS De Groeiplaneet gevraagd om met de leerlingen uit groep 8 een Mondriaanproject op te zetten.
Het eindresultaat zijn 10 groepswerken. Alle kunstwerken zijn van 23 maart t/m 4 april in De Tuyter te bezichtigen. De groepsexpositie wordt aangekleed met een inspiratietafel ingericht door Bibliotheek aan den IJssel, informatie over het levensverhaal van Piet Mondriaan en informatie over de kunstenaars en totstandkoming van de kunstwerken.

Power Walking bij MTK

MTK staat bekend als hardloopvereniging. Toch is dit voor velen belastend. Wandelen is een goed alternatief en in coronatijd ook immens populair geworden. Vanaf 6 april wordt er gestart met Power Walking. Power Walking is lopen in een stevig tempo met een actieve houding en spierversterkende oefeningen tussendoor. We lopen in een groep wekelijks op woensdag tussen 19:45-21:00u. We starten 6 april om 19u45 vanaf De Boog. Ben jij geïnteresseerd en wil je mee doen? Stuur dan een berichtje naar: secretaris@av-mtk.nl.